Ambii piloți au început de pe prima linie însă au avut un debut destul de încet. Astfel, Valentino Rossi a fost cel care a condus la început, în cursa cu numărul 400 din MotoGP iar Cal Crutchlow și Andrea Iannone i-au urmat italianului.
Speranțele lui Fabio Quartararo de a obține o primă victorie în MotoGP s-au năruit rapid după ce a fost lovit de Danilo Petrucci. Rossi a rezistat la conducere doar trei tururi înainte ca Crutchlow să treacă pe primul loc iar italianul a ajuns apoi destul de rapid tocmai pe locul șapte.
Marc Marquez și Vinales au ajuns apoi rapid pe primele două poziții iar Marquez a fost în umbra lui Vinales pentru ultimele 17 tururi ale cursei. Diferența dintre cei doi a fost de o zecime de secundă în ultimele șapte tururi dar pilotul Honda a așteptat până la ultimul tur pentru a ataca. Marquez l-a depășit pe Vinales chiar la sfârșit iar în timp ce pilotul Yamaha a încercat să revină a făcut accident și a fost eliminat din cursă.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
Marquez a reușit a 11-a victorie din acest sezon și a cincea consecutivă, depășindu-l astfel pe Mick Doohan pentru a deveni cel mai de succes pilot Honda.
Pe locul doi a venit Crutchlow pentru a confirmat dominația Honda, acesta fiind cel mai bun rezultat al său din 2019, la 11,4 secunde distanță de Marquez.
În urma accidentului lui Vinales, Jack Miller a încheiat pe podium chiar la el acasă după ce a fost în fața lui Francesco Bagnaia la jumătate de zecime. Acesta a fost însă cel mai bun rezultat din sezonul de debut al lui Bagnaia.
Iată clasamentul cu doar două curse rămase:
https://i.eurosport.com/2019/10/27/2704113.png
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31
Sporturi cu Motor
Scene incredibile, după ce doi piloți s-au ciocnit pe pistă
05/07/2021 LA 06:55