În afara cursei din Austin, Marquez a încheiat pe primul sau al doilea loc în toate celelalte 14 curse ale campaniei și a câștigat titlul MotoGP cu patru runde înainte de final. Acesta este al patrulea titlu consecutiv pentru Marquez și al șaselea din carieră.
Principalul său rival la titlu, Andrea Dovizioso, a declarat după cursa din Thailanda din weekend că rezultatele pilotului Honda sunt ”incredibile”.
”A avut un sezon incredibil, pentru că să rămâi acolo și să te lupți pentru victorie la fiecare cursă iar cel mai prost rezultat în afară de Austin a fost locul doi, este o nebunie să faci asta în MotoGP acum”, a declarat Dovizioso.
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Doar alți trei producători în afară de Honda au câștigat curse în 2019 iar Dovizioso, coechipierul său Danilo Petrucci și Alex Rins de la Suzuki l-au învins pe Marquez.
Însă Petrucci, după cursa din Thailanda, a recunoscut că Marquez va fi greu de oprit pe parcursul unui sezon.
https://i.eurosport.com/2019/07/04/2631786.jpg
”Cu siguranță sunt unii piloți care îl pot învinge într-o cursă – eu am putut, sunt printre puținii din acest an – dar cel mai slab rezultat al său a fost locul doi. El merită cusiguranță titlul”, a declarat Petrucci.
”E dificil de învins Marc. Pentru toată lumea”, consideră Petrucci. Dovizioso e de acord: ”Poți să vezi din primul an cât de puternic a fost și în afară de viteza sa, este și foarte inteligent. An de an și-a înțeles limita și a devenit din ce în ce mai bun”.
https://i.eurosport.com/2019/10/08/2692485.jpg
Doviziooso va încheia cel mai probabil al treilea an la rând pe locul doi, în spatele lui Marquez. Deși a afirmat că echipa sa ”trebuie să fie fericită” cu acest rezultat, italianul a recunoscut că rezultatul din 2019 doare chiar dacă Marquez este la acest nivel.
”Este și mai greu de acceptat pentru că în acest sezon s-a creat o diferență și mai mare. Așa că e mai rău. Îi putem felicita (Marquez și Honda) pentru că au avut un sezon incredibil”, a afirmat Dovizioso.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31