Pilotul brazilian a pierdut controlul motocicletei într-un viraj și s-a izbit violent de parapeți, iar medicii n-au mai putut face nimic.
Teribilul accident s-a produs în etapa a 5-a din campionatul brazilian de Superbike. Barbosa a pierdut controlul motocicletei în virajul "Juncao", a ieșit în decor și s-a izbit de barierele de protecție, fără să mai poată reduce viteza înaintea impactului.
Medicii au intervenit de urgență și au încercat să-i ofere primul ajutor, însă a fost în zadar. Impactul a fost fatal.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45

Matheus Barbosa s-a stins din viață la numai 23 de ani, pe circuitul de la Interlagos

Din păcate, circuitul de la Interlagos a ajuns să fie cunoscut pentru victimele sale. Barbosa nu este primul pilot care se stinge din viață acolo. În 2019, alți 2 piloți au decedat la Interlagos: Maurício "Linguiça" Padulete (aprilie 2019) și Danilo Berto (mai 2019).
Organizatorul campionatul brazilian de Superbike a vorbit cu mare regret despre tânărul Matheus Barbosa, care "deținea calitățile specifice piloților de avion":
"Matheus era un pilot foarte experimentat, cu titluri în carieră, printre care și campionatul brazilian SuperSport. Avea toate atuurile ca pilot și îndeplinea toate protocoalele de securitate.
Dintre cei peste 350 de piloți din campionat, Matheus avea, printre alte caracteristici psihologice, cele mai rapide reacții și reflexe atestate de examenele anuale psihotehnice, similare cu cele ale aviatorilor din zborurile comerciale", a precizat organizatorul evenimentului.
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31
Sporturi cu Motor
Scene incredibile, după ce doi piloți s-au ciocnit pe pistă
05/07/2021 LA 06:55