• Noul contract pe termen lung cuprinde drepturile pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans și toate etapele Campionatului Mondial de Anduranță FIA
  • Eurosport continuă să dețină exclusivitatea transmisiunilor în direct ale Cursei de 24 de ore de la Le Mans în Europa și în teritorii din zona Asia-Pacific
  • Transmisiunile în direct și programele produse pe circuitele de curse vor fi disponibile pe toate platformele Eurosport, inclusiv pe Eurosport Player
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Eurosport, destinația numărul 1 a fanilor de sport din Europa, a agreat extinderea drepturilor exclusive de difuzare pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans în Europa, cu excepția canalelor generaliste „free-to-air”. Cursa va fi transmisă și în zona Asia-Pacific, în plus, etapele din calendarul Campionatului Mondial de Anduranță FIA vor fi transmise ne-exclusiv în ambele regiuni.
Eurosport este deținătorul tradițional al drepturilor pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans, organizată de Automobile Club de l’Ouest, care este deasemenea și promotorul Campionatului Mondial de Anduranță FIA, Eurosport stârnind pasiunea fanilor sporturilor cu motor prin transmisiunile în direct inegalabile, materialele video produse în culisele cursei și prin interviurile realizate pe circuite.
Cursa de 24 de ore de la Le Mans și celelalte opt etape din calendarul acestui sezonul din Campionatul Mondial de Anduranță FIA vor continua să fie disponibile pe toate platformele Eurosport, inclusiv pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player, platforma digitală lider de piață dedicată transmisiunilor de sport în direct și la cerere. Pe lângă transmisiunile în direct, Eurosport Player va continua să ofere conținut complementar, precum posibilitatea de a urmări cursa din perspectiva camerelor amplasate pe bordul mașinilor.
Parteneriatul a fost intermediat de Infront Sports & Media - lider internațional în marketing sportiv și deținătoarea în exclusivitate a drepturilor media ale partenerilor săi, Automobile Club de l’Ouest (ACO) și Campionatul Mondial de Anduranță FIA (FIA WEC).
Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Fanii sporturilor cu motor sunt unii dintre cei mai dedicați, de aceea suntem încântați să extindem acest acord care ne permite să transmitem în continuare legendara Cursă de 24 de ore de la Le Mans, dar și cele mai importante curse de anduranță din lume, pentru a alimenta pasiunea lor. Așteptăm și mai multe de la aceste competiții unice în următorii patru ani, pentru a le pune la dispoziția fanilor indiferent unde se află ei, acasă sau în călătorie, prin intermediul platformelor Eurosport.”
Pierre Fillon, Președintele Automobile Club de l’Ouest, a declarat: „Suntem foarte încântați de prelungirea parteneriatului nostru cu Eurosport pentru următorii patru ani, pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans,. Suntem încântați că acest acord asigură de asemenea și continuarea transmiterii etapelor Campionatului Mondial de Anduranță FIA. Ne-am stabilit ca obiectiv dezvoltarea prezenței pe TV a Cursei de 24 de ore de la Le Mans și a Campionatului Mondial de Anduranță FIA, și am încredințat această sarcină partenerilor noștri. Acest nou acord demonstrează ambiția noastră și - în același timp - ne va consolida poziția și va conduce la o ampla mediatizare a etapelor Campionatului Mondial și a legendarei Curse de 24 de ore de la Le Mans , în toată Europa și în zona Asia-Pacific.”
Gérard Neveu, CEO al FIA WEC, a declarat: „Anunțul continuării de către Eurosport a transmiterii Campionatul Mondial de Anduranță FIA este, într-adevăr, o veste foarte bună pentru toți fanii sporturilor cu motor și în special pentru fanii curselor de anduranță. Distribuția internațională a canalelor Eurosport, ce acoperă multe teritorii, asigură transmiterea etapelor din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță pe întreg globul, oferă spectacol pentru milioane de oameni și – în același timp - ne scoate în evidență, ceea ce ne va atrage noi fani, atât prezenți fizic pe circuite cât și virtuali.”
Stephan Herth, Executive Director Summer Sport la Infront, a declarat: „Eurosport este sinonim cu renumita Cursă de 24 de ore de la Le Mans, iar în ultimii ani, Eurosport a ajutat la creșterea notorietății Campionatului Mondial de Anduranță FIA. De aceea, ne bucură că am putut sprijini prelungirea acestui parteneriat pentru următorii patru ani. Noul acord demonstrează popularitatea și atractivitatea sporturilor cu motor, care se bucură de o creștere a notorietății tot mai mare , dar și cererea publicului pentru mai multă acțiune. Acordul sprijină strategia noastră de creștere a profilului și a expunerii acestor curse de anduranță atât în teritoriile cu tradiție în ceea ce privește sporturile cu motor, cât și în cele care sunt abia la început.”
Acordul cu o durată de patru ani intră în vigoare anul viitor și este valabil până în 2020. Eurosport a oferit fanilor o acoperire mediatică amplă a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, din acest sezon, ce a inclus peste 29 de ore de transmisiuni în direct.
Fanii pot afla mai multe despre ediția din acest an a Cursei de 24 de ore de la Le Mans în secțiunea dedicată competiției de pe Eurosport.com.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31