Fanii vor avea parte de cursa supremă atunci când cea mai dură, cea mai veche și cea mai captivantă competiție a lumii în sporturile cu motor – Cursa de 24 de ore de la Le Mans – revine pe ecranele Eurosport, în această săptămână.
Tom Kristensen, de nouă ori câștigător al legendarei curse – supranumit „Mister Le Mans” – analizează momentele cheie, în cadrul celor 38 DE ORE de transmisiuni Eurosport de la Le Mans, ce vor include perioada premergătoare marii confruntări și cursa propriu-zisă.

Legende ale pilotajului sportiv din întreaga lume vor fi prezente pe grila de start, Rubens Barrichello, Anthony Davidson, Giancarlo Fisichella, Sebastien Buemi și Bruno Senna fiind doar cinci dintre piloții confirmați pe lista participanților.
Eurosport transmite fiecare tur al cursei, de la start până la sosire, folosind cele mai avansate tehnologii. Tom Kristensen dezvăluie fanilor amănunte din culise la care puteau până acum doar să viseze, prin „disecțiile” legendarelor secțiuni ale circuitului.. În programul „Le Mans Coach” („Antrenorul de la Le Mans”), Tom Kristensen analizează cursa în direct din studioul Eurosport aflat la circuit.
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Cursa de la Le Mans este mai mult decât o competiție de 24 de ore a sporturilor cu motor. Aici e vorba de farmecul și de fascinația acestui eveniment, iar intrarea în atmosfera Cursei de 24 de ore de la Le Mans este la Eurosport, prin seria de programe care cuprinde retrospectiva fantasticei curse de anul trecut, „Best of 2016”, și programul „Le Mans Extra”, un magazin zilnic care cuprinde știri, opinii și interviuri preluate direct de pe circuit. Eurosport transmite în direct și fiecare sesiune de Antrenamente și de Calificări, iar programul final „Best Of Le Mans”, difuzat duminică, la ora 21.30, face rezumatul competiției..

Acasă, la serviciu sau pe drum, pur și simplu nu există scuze pentru a rata depășirile de pe pistă și vitezele impresionante atinse pe circuit, deoarece fiecare minut al cursei este difuzat în direct pe platforma Eurosport Player, www.eurosportplayer.ro, iar pe tabletă și pe smartphone disponibilă prin simpla descărcare a aplicației Eurosport Player.
Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Dacă ești fan al sporturilor cu motor, Cursa de 24 de ore de la Le Mans este un eveniment pe care l-ai marcat în calendarul tău. Este una dintre cursele legendare din calendarul competițional. Suntem încântați că putem să oferim acest spectacol telespectatorilor din întreaga Europă.
În 2017, Eurosport prezintă evenimentul din fiecare unghi posibil, prin programe precum The Coach, care spune povestea premergătoare marii curse și multe alte modaliăti care țin fanii conectați la fiecare moment al cursei.”
„Antrenorul” de la Le Mans, de nouă ori câștigător al cursei, Tom Kristensen, a declarat: „Nu e un secret că Le Mans este un circuit cu un loc aparte în inima mea. Am multe amintiri fantastice de acolo și abia aștept să fiu din nou implicat în acest eveniment – chiar dacă nu la volan – lucrând pentru Eurosport. Eurosport caută continuu să inoveze, iar prezența mea în secțiunea Antrenorul de la Le Manspe durata cursei cred că va adăuga o nouă dimensiune experienței trăite de telespectatori.”
Selecții din programul transmisiunilor dedicate Cursei de 24 de ore de la Le Mans, în perioada luni 12 iunie - duminică 18 iunie:
Luni – Retrospectiva cursei din 2016;
Marți – Retrospectiva cursei din 2016;
Miercuri – Le Mans Extra, Sesiunea de Antrenamente oficiale ÎN DIRECT (ora 17:00 - 21:00); Prima sesiune de calificări ÎN DIRECT (ora 23:00 - 01:00);
Joi – Le Mans Extra, a doua și a treia Sesiune de calificări ÎN DIRECT (orele 20:00 - 22:00 și 23:00 - 01:00);
Vineri – Rezumatul Calificărilor;
Sâmbătă – Le Mans Extra, Transmisiunea ÎN DIRECT a Cursei de 24 de ore de la Le Mans (începând cu ora 15:00);
Duminică - Transmisiunea ÎN DIRECT a Cursei de 24 de ore de la Le Mans (până la ora 15:00), Le Mans Extra, Rezumatul cursei din 2017
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31