Al 900-lea Grand Prix de la clasa mare din Moto GP a fost de-a dreptul elecrizant. Spaniolul Joan Mir (Suzuki) avea un avans considerabil când mai erau 12 tururi de parcurs, dar Maverick Vinales a rămas fără frâne, iar motocicleta acestuia s-a izbit puternic de sistemul de protecție, luând foc. Acest incident a adus steagul roșu, iar piloții s-au retras la boxe. Cursa a avut parte de un nou start, pozițiile pe grilă fiind cele din turul cu numărul 16.
După reluare, Mir nu a mai avut același ritm, iar de asta au profitat Jack Miller și Pol Espargaro, care au dus o luptă la baionetă până în ultimul tur. Zicala "când doi se bat, al 3-lea câștigă" s-a potrivit perfect pe finalul cursei de astăzi. Miler și Espargaro s-au depășit reciproc în ultimul tur, dar în ultimul viraj cei doi au greșit, iar de asta a profitat Miguel Oliveira, care se afla pe locul 3.
https://i.eurosport.com/2020/08/23/2868762.jpg
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Portughezul a câștigat astfel prima sa cursă din carieră, după un final absolut electrizant. Australianul Jack Miller a încheiat pe locul 2, iar spaniolul Pol Espargaro, cel care a plecat din pole-position, a ocupat ultima treaptă a podiumului.

Luptă strânsă în clasamentul general

Liderul clasamentului general, Fabio Quartararo (Petronas Yamaha), a dezamăgit din nou și a încheiat abia pe locul 13. Câștigătorul etapei precedente, Andrea Dovizioso (Ducati) a avut o parte a 2-a a cursei excelentă și a terminat pe locul 5.
În clasamentul general, Quartararo rămâne lider cu 70 de puncte, dar este urmat îndeaproape de Andrea Dovizioso cu 67 de puncte. Pe locul 3 este Jack Miller cu 56 de puncte.
Campionatul Mondial i-a o pauză de 3 săptămâni și va reveni în week-end-ul 11-13 septembrie, atunci când va avea loc Marele Premiu al statului San Marino, pe circuitul Marco Simoncelli de la Misano.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31