Plecat din pole position, Franco Morbidelli a condus cursa de pe circuitul de la Valencia de la un capăt la altul și în final a trecut primul linia de sosire după o luptă extrem de spectaculoasă cu Jack Miller, în timp ce pe locul 3 a sosit spaniolul Pol Espargaro.
Astfel, Morbidelli a obținut a 3-a victorie din acest sezon, dar cele 25 de puncte câștigate nu sunt suficiente pentru italian pentru a mai spera la cucerirea titlului mondial. Joan Mir a terminat al 7-lea și are 29 de puncte avans în fruntea clasamentului general, astfel că indiferent de ce se va întâmpla în ultima etapă a acestui sezon, nu mai poate pierde această poziție.

Joan Mir a câștigat primul titlu mondial din carieră

Sporturi cu Motor
Fata care visează la Formula 1. La 4 ani era deja la karting, iar la 9 ani a testat o mașină F4
09/05/2022 LA 13:52
Așadar, spaniolul de 23 de ani câștigă primul său titlu mondial din carieră, fiind totodată și primul pilot care obține acest titlu pentru Suzuki în era Moto GP. Mir este al 3-lea spaniol care câștigă titlul mondial în era Moto GP, după Marc Marquez și Jorge Lorenzo.
Acest sezon de Moto GP a fost unul extrem de spectaculos, ieșirea din scenă rapidă a lui Marc Marquez deschizând o oportunitate nesperată pentru restul piloților. În cele 13 etape disputate până acum am avut 9 câștigători diferiți, iar spectacolul și suspansul nu au lipsit la nicio cursă.
Joan Mir a fost cel mai constant pilot, el câștigând titlul mondial cu numai o victorie de etapă, obținută săptămâna trecută pe același circuit de la Valencia. Fabio Quartararo și Franco Morbidelli au obținut câte 3 succese în acest sezon, dar inconstanța lor i-a costat până la urmă și titlul i-a revenit ibericului.
"Pe moment, nu realizez ce se întâmplă. Am încercat să reflectez puțin, să depășesc tensiunea momentului. Sunt foarte emoționat.", a declarat Mir la final.
Sporturi cu Motor
Marc Márquez, căzătură groaznică în Marele Premiu al Portugaliei
23/04/2022 LA 10:48
Sporturi cu Motor
Marc Marquez suferă din nou de diplopie, după căzătura teribilă din weekend
22/03/2022 LA 12:31