Lewis Hamilton și-a trecut numele în dreptul celor mai importante recorduri din Formula 1: a câștigat al șaptelea titlu de campion mondial egalându-l pe Michael Schumacher și a corectat recordurile pentru cele mai multe victorii și pole-position-uri în "Marele Circ". Toate astea în condițiile în care, începând cu 2014, supremația echipei sale, Mercedes, în Formula 1 este una extrem de evidentă – lucru care i-a determinat pe mulți să își exprime rezervele în ceea ce privește entuziasmul cu care ar trebui privite aceste performanțe reușite de Hamilton.
După ce englezul Ronnie O’Sullivan l-a atacat fără mănuși pe Hamilton, contestând propunerea ca pilotul britanic să fie înnobilat, cu rang de cavaler, septuplul campion mondial din Formula 1 a răspuns tuturor criticilor.
"Mi-aș dori să existe mai multe curse complicate, precum cea din Turcia, în condiții dificile. Pentru că astfel aș avea mai multe oportunități de a arăta de ce sunt capabil. Merit respect, a fost o duminică foarte dură în care lucrurile nu au depins de mașină. Știți, există și un alt pilot grozav care conduce aceeași mașină și care, evident, nu obține ceea ce am obținut eu. Aud comentarii interesante de la piloți grozavi, mai ales din trecut. Bineînțeles că ai nevoie de o echipă grozavă și de o mașină grozavă, nimeni nu a câștigat Campionatul Mondial în alt mod", a transmis Hamilton, citat de Marca.
Sporturi cu Motor
Francesco Bagnaia, campion mondial în Moto GP! Primul italian, de la Rossi, care cucerește titlul
06/11/2022 LA 14:25
  • Lewis Hamilton a reușit 10 victorii în sezonul 2020, față de două ale coechipierului său, Valtteri Bottas. Raportul de pole-position-uri în interiorul echipei Mercedes îi este și el net favorabil lui Hamilton, 9-4.

Hamilton le-a răspuns criticilor

Britanicul Lewis Hamilton și-a argumentat mai departe punctul de vedere, rememorând un episod de la începuturile carierei.
"Am condus o mașină de mâna a cincea, cu un motor de rahat când eram la karting. La prima ediție la care am participat, tipul care a câștigat avea niște motoare foarte bune, făcute de tatăl lui Jenson Button. Îmi amintesc că atunci când el a plecat din categoria mea, tatăl meu și-a reipotecat casa, pentru a face rost de 2.500 de lire sterline și a cumpără unul dintre motoare. Când mi l-au pus pe mașină, am fost tot timpul în față. Sigur că ai nevoie de lucruri bune, dar ceea ce faci cu mașina contează și sper că asta ați putut vedea în Turcia ", a concluzionat Lewis Hamilton.

O'Sullivan, acid cu Lewis Hamilton

De șase ori campion mondial la snooker, Ronnie O'Sullivan a făcut declarații aspre în presa din Regatul Unit la adresa conaționalului Lewis Hamilton, la începutul acestei săptămâni.
"Da, e fantastic că Lewis a câștigat șapte titluri mondiale, dar dacă monopostul tău e pur și simplu mai rapid, atunci îți permiți să faci chiar câteva greșeli și tot să câștigi. E ca și cum ai conduce având o țigară într-o mână, iar în cealaltă mână volanul. Cred că sportul e acolo unde nu există avantaj. Nu m-aș fi simțit la fel de bine în legătură cu a mea carieră dacă buzunarele în care loveam eu erau mai mari decât ale adversarilor mei. Măcar în snooker toată lumea are același echipament. Nu-mi aleg adversarii sau masa la care joc", a declarat O'Sullivan pentru "Daily Star".
Sporturi cu Motor
Ghinion teribil! Am ratat la mustață trofeul la Est European
25/10/2022 LA 06:31
Sporturi cu Motor
Francesco Bagnaia a câștigat MP al Maleziei la MotoGP. Italianul, pas uriaș spre titlul mondial
23/10/2022 LA 09:30