Marquez, în vârstă de 26 de ani, l-a întrecut chiar în ultima tură pe francezul de doar 20 de ani Fabio Quartararo de la Yamaha dar și pe spaniolul Maverick Vinales tot de la Yamaha. Pe locul patru s-a clasat italianul Andrea Dovizioso. Valentino Rossi a încheiat pe poziția a opta.
Marquez, care se află la al patrulea titlu MotoGP consecutiv și la al șaselea per total, estel ce mai tânăr pilot din istorie care atinge această performanță. Acesta este al optulea titlu al carierei – în 2010 a câștigat Moto3 și în 2012 Moto2.
Spaniolul a suferit un accident periculos la antrenamentele de vineri și a fost transportat la spital însă a revenit și a făcut o cursă impecabilă. L-a devansat pe Quartararo care plecase în pole position iar distanța dintre ei la final a fost de 0.171 secunde.
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
„Plănuiam doar să câștig cursa, nu contează campionatul sau distanța dintre mine și Dovi. Obiectivul a fost să găsesc cea mai bună modalitate de a câștiga cursa și asta am făcut. Fabio a fost foarte rapid într-o parte a cursei, era o distanță dar am revenit… un an minunat, toată echipa Repsol Honda a făcut o treabă grozavă”, a declarat Marquez după cursă.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31