Getty Images

Marc Marquez a comparat stilul lui Quartararo cu cel al lui Jorge Lorenzo când era la Yamaha

Marc Marquez a comparat stilul lui Quartararo cu cel al lui Jorge Lorenzo când era la Yamaha

09/10/2019 la 16:35Actualizare 14/10/2019 la 15:03

Marc Marquez, proaspăt campion MotoGP pentru a șasea oară, a comparat stilul de a conduce al lui Fabio Quartararo cu cel al triplului campion mondial Jorge Lorenzo ”când era la cel mai înalt nivel la Yamaha”.

Lorenzo a petrecut nouă ani la Yamaha începând din 2008 iar acolo a câștigat toate cele trei titluri ale sale, din 2010, 2012 și 2015. Sezonul de debut al lui Quartararo, care are doar 19 ani, pe motocicleta Petronas SRT M1 a fost impresionant. Francezul a început patru curse din pole position, la fel ca Lorenzo în 2008 și a încheiat pe podium cinci.

Petronas Yamaha SRT's French rider Fabio Quartararo rides during qualifying for the Thailand's MotoGP at Buriram International Circuit in Buriram on October 5, 2019

”Fabio conduce foarte bine la Yamaha. Îmi amintesc anumite lucruri din trecut iar el are un stil asemănător cu cel al lui Jorge când era la cel mai înalt nivel la Yamaha. Așa că merge bine, se folosește de toată pista și a reușit o cursă bună. A fost foarte, foarte rapid, dar noi avem niște puncte forte – cum ar fi motorul, în acest moment”, a declarat Marquez.

”Se îmbunătățește mereu și va fi unul dintre favoriți anul viitor”, consideră spaniolul.

”În acest sezon mă așteptam la orice, dar nu mă așteptam ca acest tip să fie la un asemenea nivel. Este la un nivel foarte bun. În ceea ce-i privește pe restul, mă așteptam la un Dovizioso foarte consistent, un Vinales foarte rapid în unele curse și poate și Suzuki să fie acolo sus”, a afirmat Marquez.