Plecat de pe poziția a 4-a a grilei de start, Max Verstappen (Red Bull) a reușit o cursă perfectă și s-a impus în final, în special datorită strategiei excelente pe care a ales-o.

Verstappen: "Nu o să conduc ca bunica"

Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
După ce piloții Mercedes au dominat clar începutul de sezon, câștigând toate cele 4 etape de până acum, Max Verstappen a reușit să oprească dominarea acestora și a câștigat etapa aniversară de la Silverstone. În urma calificărilor de ieri, lucrurile se îndreptau către o nouă dublă a celor de la Mercedes, dar strategia celor de la Red Bull în privința pneurilor s-a dovedit a fi câștigătoare.
Pornind cu pneuri dure în cursă, Verstappen a avut un start foarte bun și a urcat pe poziția a 3-a, iar apoi a alergat într-un ritm excelent și a pus presiune pe piloții de la Mercedes, forțându-i pe aceștia să-și uzeze pneurile.
Olandezul a refuzat să asculte de indicațiile primite din partea echipei și s-a încăpățânat să forțeze la maxim și până la urmă tactica abordată a dat roade.
"Nu o să conduc ca bunica. Asta e singura șansă de a învinge Mecedes", le-a trasmis Verstappen șefilor săi în timpul cursei de astăzi.
https://i.eurosport.com/2020/08/09/2862208.jpg

Hamilton a egalat un record al lui Schumacher

În cele din urmă Hamilton a terminat pe poziția a 2-a după ce l-a depășit pe final pe Valtteri Bottas. În cursa de astăzi, Hamilton a bifat cel de-al 155-lea podium din carieră și l-a egalat pe Michael Schumacher în acest clasament.
Hamilton conduce în clasamentul general cu 107 puncte. Pe locul doi se află Verstappen cu 77 de puncte, iar pe 3 este celălalt pilot de la Mercedes, Valtteri Bottas cu 73 de puncte. În clasamentul constructorilor, Mercedes conduce autoritar cu 180 de puncte, iar Red Bull este pe 2 cu un total de 113 puncte.
Următoarea cursă din acest sezon este Marele Premiu al Spaniei, pe circuitul de la Barcelona. Aceasta ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, dar deocamdată există câteva semne de întrebare cu privire la posibilitatea organizării ei, pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus în Peninsula Iberică.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31