Andrea Iannone, un rider extrem de cunoscut în lumea motociclismului-viteză, va trebui să ispășească o suspendare de patru ani pentru încălcarea regulamentului anti-doping. Italianul a fost depistat pozitiv la un control anti-doping efectuat la Sepang, la penultima etapă a sezonului 2019, de la Sepang, cu steroizi anabolizanți (Drostanolon).
TAS a avut de judecat două spețe. După ce Federația Internațională de Motociclism a decis, prin Comisia de Disciplină, pe 31 martie 2020, că Iannone a încălcat regulile, a dictat o suspendare de 18 luni împotriva pilotului. Atât Iannone, cât și WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) au făcut apel la TAS. Tribunalul a respins apelul pilotului și a mărit pedeapsa dictată împotriva sa, la patru ani de suspendare – cu începere de la 17 decembrie 2019, scrie sursa citată.
De asemenea, orice rezultat sportiv obținut de Iannone după 1 noiembrie 2019 a fost anulat.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45

Iannone susține că este nevinovat

Andrea Iannone a insistat că este nevinovat chiar după pronunțarea sentinței definitive.
Italianul și-a construit apărarea susținând că urmele de Drostanolon găsite ar fi provenit din carne contaminată, pe care ar fi consumat-o chiar în Malaisia. TAS a transmis că Iannone nu a reușit să prezinte în detaliu ce fel de carne a consumat și nu a acceptat apărarea italianului.
Ianone a debutat în MotoGP în 2013, la Ducati, trecând apoi pe la Suzuki și Aprilia, adunând 118 starturi în clasa regină, o victorie de etapă şi 11 clasări pe podium.
Steroizii anabolizanţi sunt cunoscuți pentru că favorizează creşterea masei musculare. Delegaţia Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Sochi a fost decimată de testele pozitive la diferiţi steroizi, iar sprinterul Ben Johnson sau tenismenul Petr Korda se află printre sportivii celebri care au primit interdicţii de a concura din cauza steroizilor.
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31
Sporturi cu Motor
Scene incredibile, după ce doi piloți s-au ciocnit pe pistă
05/07/2021 LA 06:55