Spaniolul în vârstă de 26 de ani a făcut istorie prin victoria sa la San Marino Grand Prix – a urcat pe locul patru în clasamentul piloților cu cele mai multe curse castigate după Angel Nieto (90), Valentino Rossi (115) și Giacomo Agostini (122).
După doar câteva zile de pauză, Marquez merge în Spania alături de ceilalți piloți pentru Aragon Grand Prix, una dintre cele patru curse care au loc în 2019 pe tărâm spaniol.
Aceasta va fi cursa cu numărul 200 pentru Marquez. După 13 runde, Marquez are un avans de 93 de puncte în clasamentul pe 2010 față de Andrea Dovizioso de la Mission Winnow Ducati.
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Marquez este favoritul clar: el a mai câștigat cursa de la Aragon de patru ori – 2013, 2016, 2017 și 2018 – și va beneficia de susținerea publicului.
„După o victorie fantastică la Misano, sunt entuziasmat să concurez din nou, mai ales în Aragon unde mă simt ca acasă”, a declarat Marc Marquez.

Cine ar putea să îi pună probleme lui Marquez?

Nimeni altul decât Andrea Dovizioso. Italianul, situat pe locul doi în clasament, nu a câștigat niciodată la Aragon însă are două clasări pe podium. A încheiat pe locul trei în 2012 și al doilea anul trecut, în spatele lui Marquez.
„Motorland este unul dintre cele mai neobișnuite circuite din calendar. În trecut nu am avut rezultate grozave, dar anul trecut am fost competitivi și am terminat pe doi. Așa că ajungem la cursa din weekend cu această amintire și această mentalitate”, a declarat Dovizioso.

Răzbunarea lui Quartararo?

Fabio Quartararo a încheiat cursa din weekendul trecut de la Misano pe locul doi în spatele lui Marquez. Francezul de doar 20 de ani a făcut o cursă memorabilă și a rezistat cu brio presiunii puse de mult mai experimentatul Marquez în cea mai mare parte a cursei.
Chiar dacă nu a câștigat, Quartararo a fost cel mai aproape de o victorie iar încrederea lui este ridicată cu siguranță după un eveniment în care a concurat cu cei mai buni piloți din lume și s-a clasat pe poziția a doua.

Se întoarce Rins?

După victoria important de la Silverstone, a venit rezultatul slab de la Misano iar Alex Rins a căzut în clasamentul pe 2019. El va spera să își ia revanșa la Aragon și va veni cu siguranță motivate pentru a obține măcar o clasare pe podium. Anul trecut, pilotul Suzuki a terminat pe patru, cu toate că a început al nouălea

Ducati vine cu speranțe mari

Noua suprafață de la Misano a adus un weekend deplorabil pentru Ducati. Andrea Dovizioso a încheiat pe locul șase și s-a distanțat de Marquez în clasament. Jack Miller a terminat cursa pe locul nouă iar Danilo Petrucci doar pe 10.
Tradițional, Aragon nu este un circuit bun pentru Ducatti, însă producătorul Italian va avea speranțe după performanța bună de anul trecut al lui Dovizioso – italianul a terminat pe doi după ce s-a ținut aproape de Marquez toată cursa.
Acțiunea din weekend începe vineri cu cele două sesiuni de antrenamente. Sâmbătă, a treia sesiune de antrenamente are loc la ora 10:55 și a patra la 12:30. Prima rundă de calificări va avea loc de la 15:10 iar a doua de la 15:35.
Încălzirea de duminică va începe la 08:30 iar cursa începe de la 15:00.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31