Pilotul italian de MotoGP Andrea Iannone (Aprilia) a fost suspendat provizoriu de Federaţia Internaţională de Motociclism, după ce a fost depistat pozitiv la un test antidoping. În proba de urină a sportivului, furnizată pe 3 noiembrie anul acesta, în cadrul Marelui Premiu al Malaysiei, a fost descoperit un steroid anabolizant.
În acest caz, viitorul italianului în vârstă de 30 de ani în MotoGP este în dubiu. El mai are contract cu Aprilia până la finalul sezonului viitor. În comunicatul FIM (Federația Internațională de Motociclism), se menționează faptul că Iannone poate contesta decizia provizorie de suspendare.

Andrea Iannone, caz rar de dopaj în sporturile cu motor

Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
În acest sezon, Andrea Iannone a terminat pe locul 16 în clasamentul piloţilor, cu 43 de puncte, având o evoluţie mai slabă decât cea a coechipierului său, spaniolul Aleix Espargaro, locul 14, cu 63 de puncte. Cel mai bun rezultat al italianului a fost ocuparea locului 6 la MP al Australiei.Italianul și-a început cariera în MotoGP în 2013 și a concurat la Ducati, Suzuki și Aprilla. De-a lungul carierei, el a strâns 11 podiumuri.
În situaţia unei confirmări, acesta este primul caz de dopaj în motociclism viteză din 2012, când pilotul australian de Moto2 Anthony West a fost depsitat pozitiv cu metilhexanamină, un stimulent aflat pe lista neagră a WADA.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31