Porsche a dominat autoritar această ediție a Cursei de la Le Mans. Constructorul german a avut cele mai bune rezultate în antrenamentele libere pentru a ocupa apoi primele 3 locuri ale grilei de start, după calificările de miercuri și joi. Ziua de sâmbătă a început în direct pe Eurosport cu sesiunea de warm up pentru a urmări apoi spectaculoasa cursă a legendelor. De la 16.00 am dat startul celei mai importante curse de anduranță din lume. Am văzut strategia celor de la Porsche dar și încercările campionilor de la Audi de a urca cât mai sus.
Au fost 4 intervenții ale safety car-ului ce au însumat ceva mai mult de două ore de întreruperi, care nu au cauzat însă modificări importante în vârful ierarhiei. În condiții de vreme excelentă, fără ploaie, echipajele Porsche au condus cursa de la un capăt la altul iar la final victoria a revenit echipajului cu numărul 19, format din Nico Hülkenberg, Earl Bamber și Nick Tandy, cu toții învingători în premieră. Este a 17-a victorie a celor de la Porsche la Le Mans însă succesul vine după o pauză de 17 ani.
Locul al doilea a revenit echipajului cu numărul 17, format din Mark Webber, Timo Bernhard și Brendon Hartley în timp ce podiumul a fost completat de mașina numărul 7 de la Audi, condusă de Marcel Fässler, André Lotterer și Benoit Treluyer, învingătorii din 2014. Trebuie menționat și rezultatul excelent obținut de echipajul cu numărul 77, format din Patrick Long, Marco Seefried și Patrick Dempsey: locul 2 la categoria GTE amatori.
Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Eurosport a transmis în direct/ integral Cursa de 24 de ore de la Le Mans.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31