Mirajul e fantastic cu atât mai mult cu cât etapa din weekend a fost tocmai la Le Mans și e în avanpremiera cursei ce bate an de an inclusiv audiența unei etape chiar și de Formula 1. Nu mai puțin de 40 de monoposturi s-au înscris la Le Mans, pentru cursa din weekend-ul trecut, ei fiind împărțiți în două clase : Ligier P4 și JS2R. La ultima clasă, Marian Oancea și Radu Dumitrescu au reprezentat România, ambii la o categorie unde mai sunt și alți 27 de sportivi, deci cea mai competitivă clasă din Ligier Series. Alte două echipaje din țara noastră au participat la P 4.
“Pentru mine este un vis îndeplinit, de la primii metri parcurși pe acest circuit. Este absolut wow! Feelingul pe care ți-l oferă acest circuit de la Le Mans e incredibil. Să faci parte dintr-un așa fenomen pe un astfel de circuit, e greu de descris. Am conceput această poveste pentru a dezvolta o echipă românească de prototipuri și GT profesionistă care să participe în competițiile externe. Am ales prima dată să rulez eu și amicul meu Marian, să înțelegem corect ce e de făcut și apoi să adunăm piloți cărora să le oferim set-up-ul necesar participării la curse”, își explică povestea pasiunii sale, Radu Dumitrescu.
https://i.eurosport.com/2022/06/17/3394365.png
Sporturi cu Motor
Red Bull Racing Show Run vine la București! Mesajul lui Max Verstappen pentru fanii din România
04/08/2022 LA 13:40
Antreprenor în zona medicală înainte de acest proiect auto, Radu recunoaște că acum e implicat sută la sută în această. “Dacă nu te implici trup și suflet în așa ceva, nu ai cum să reușești. Am poate un avantaj. Separat de partea de pilotaj trebuie să și joc rol de team manager. Îmi e utilă formarea educațională, eu terminând Business School în Franța!”, completează Radu, care la curse împarte mașina cu Marian, la fel cum fac și celelalte echipe.
Marian a activat ca programator 17 ani și a făcut-o la cel mai înalt nivel. “Am muncit enorm și am pornit de la zero ajungând apoi să am o firmă cu 62 de angajați. Pasiunea pentru pilotaj o am de mic, când mergeam la grădiniță și îl urmăream pe Senna în Formula 1. Nu aveam cum să încep ceva în zona asta pentru că nu îmi permiteam”, explică povestea lui chiar Marian. “Experiența de pilot am pus-o în practică într-un moment dificil pentru mine. Eram efectiv epuizat la muncă încât am decis să pun stop și să întru în pilotaj. Experiența de la Le Mans, chiar dacă e la o cursă nu la fel de complexă ca și cea de 24 de h a fost una extraordinară. Nu îmi imaginam la o asemenea anvergură”, explică entuziast Marian.
https://i.eurosport.com/2022/06/17/3394379.png
După locul 15 în a treia cursă a sezonului, pentru cei doi urmează cursele de la Monza (1-2 iulie), Spa-Francorchamps (23-24 septembrie) și Portimao (14-15 octombrie)

Start haotic la Le Mans! Accident teribil în debutul celei mai mari curse de anduranță din lume

Sporturi cu Motor
Audiență record pentru festivalul de sport, Maris Fest 2022
25/05/2022 LA 09:44
Sporturi cu Motor
Maris Fest
25/05/2022 LA 09:35