Erhan Jajovski (24 ani) este pilotul virtual care a impresionat în primele 5 etape ale concursului, reușind să se impună în ultima rundă și să ajungă pe primul loc în clasament. Gamerul născut în Macedonia este extrem de cunoscut prin intermediul performanțelor sale de la GT Pro Series, unde de obicei încheie pe prima poziție.
Anul trecut, Jajovski s-a calificat la prestigioasa competiție World's Fastest Gamer 2019, destinată gamerilor. La turneul respectiv, piloții au fost eliminați din competiție 2 câte 2, în funcție de timpul pe care îl scoteau pe traseul virtual. Chiar dacă nu a câștigat trofeul, macedoneanul a rămas mult timp în concurs, iar la final a dezvăluit că experiența de la World's Fastest Gamer rămâne cea mai frumoasă din cariera sa. Competiția s-a desfășurat în California (SUA), iar macedoneanul a rămas cu amintiri minunate din orașele pe care le cunoștea doar din filme:
"Nu mi-aș fi putut imagina vreodată că o experiență poate să aibă un efect atât de mare asupra mea. Competiția mi-a schimbat total viața, într-un sens pozitiv. Am trăit fiecare moment la maximum în toată perioada petrecută în SUA. Am cunoscut o mulțime de oameni, concurenți, arbitri și organizatori, cu care am legat prietenii minunate.
Sporturi cu Motor
Red Bull Racing Show Run vine la București! Mesajul lui Max Verstappen pentru fanii din România
04/08/2022 LA 13:40
Am călătorit în multe locuri din California și am rămas impresionat de orașe precum Las Vegas, San Francisco și Los Angeles. În același timp, am vizitat circuite legendare din SUA, iar faptul că am avut șansa să conduc acolo a fost absolut incredibil.", a povestit Jajovski, pentru site-ul The Race All-Star.

Jajovski: "Niciodată n-am fost atât de speriat!"

Deși este extrem de pasionat de acest sport, Jajovski a urcat numai de 2 ori la volanul unei mașini de curse reale: la World's Fastest Gamer 2019 și la McLaren Shadow Project. Gamerul își amintește cu plăcere de senzația de la volanul unei mașini de 800 de cai:
"Cele mai memorabile momente au fost la Laguna Seca. Simțeam cum corpul meu putește în aer, în timp ce conduceam pe circuitul Willow Springs. Cireașa de pe tort a fost când am urcat într-o mașină de 800 cai. Niciodată n-am fost atât de speriat!", a mai povestit gamerul.
De departe, cea mai mare performanță a lui Jajovski a fost alături de echipa sa, Triple A. În 2019, gamerii au câștigat "24 Hours of Le Mans" (GTE class).
"Faptul că lucrez alături de oameni cu experiență în cursele reale reprezintă un privilegiu pentru noi, gamerii. Avem piloți reali în echipă, precum Dani Juncadella, și trebuie să recunosc că este extrem de distractiv să petrec timpul cu el. S-a creat o relație extraordinară întrei noi, o adevărată legătură. Vorbim zilnic, ne testăm reciproc și împărtășim orice.", a încheiat Jajovski.

Jajovski, lider în clasamentul The Race All-Star

Erhan Jajovski este liderul clasamentului de la The Race All-Star, după 5 etape. Lupta rămâne deschisă, Bono Huis având doar 5 puncte în spate.
  • 1 Erhan Jajovski 35
  • 2 Bono Huis 30
  • 3 Nikodem Wisniewski 26
  • 4 Yuri Kasdorp 24
  • 5 Gabby Chaves 22
  • 6 Stoffel Vandoorne 20
  • 7 Michael Benyahia 19
  • 8 Maximilian Guenther 18
  • 9 Mike Epps 17
  • 10 Esteban Gutiérrez 16
Următoarea cursă din cadrul The Race All-Star va fi în direct pe Eurosport.ro sâmbătă de la ora 19:00.
Sursa foto: the-race.com
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Sporturi cu Motor
Povestea unui manager și a unui programator care au lăsat totul pentru a deveni piloți în LeMans 24
17/06/2022 LA 10:21
Sporturi cu Motor
Audiență record pentru festivalul de sport, Maris Fest 2022
25/05/2022 LA 09:44