Norbert Michelisz a câștigat Cupa Mondială WTCR - FIA World Touring Car 2019, într-o finală de sezon cu multe puncte de cotitură, pe circuitul Sepang din Malaezia. Maghiarul în vârstă de 35 de ani este deja un superstar în țara sa natală și se bucură de susținerea fanilor ca un pilot de Fotmula 1, și asta încă dinainte să câștige cel mai important titlu al carierei.
“Norbi” a avut deja o serie de apariții unice, de pildă Eurocup SEAT Leon în 2008 și 2009 și victoria uimitoare obținută la cursa de debut în cadrul FIA European Touring Car Cup la Braga în 2009. Înainte, el câștigase Cupa Suzuki Swift din Ungaria, o victorie pe care a obținut-o prin intermediul abilităților sale excelente la jocurile video de curse. De altfel, este unul dintre puținii piloți din generația nouă care s-a impus atât pe traseu, cât și în jocurile video.

Norbert Michelisz, un bun pilot și gamer

Sporturi cu Motor
Francesco Bagnaia, campion mondial în Moto GP! Primul italian, de la Rossi, care cucerește titlul
06/11/2022 LA 14:25
Dacă ar fi să putem călători în timp, în 2005 mai exact, anul în care WTCC a fost reinventat la forma sa actuală – vom găsi majoritatea piloților actuali care erau deja implicați în sportul cu motor. Gabriele Tarquini și Rob Huff concurau unul împotriva celuilalt în sezonul de debut, Yvan Muller se lupta pentru coroana BTCC, Jose Maria Lopez conducea campania de debut în GP2, iar Tiago Monteiro era pilot de Formula 1 cu Jordan.
https://i.eurosport.com/2020/04/19/2808306.jpg
La acel moment, Norbert Michelisz era un student care avea varianta copiată a Grand Prix Legends pe computer. Nu participase până atunci la niciun eveniment profesionist de curse. De atunci, Michelisz a devenit unul dintre piloții cu potențial uriaș în sporturile cu motor, un pilot fără de care WTCC ar fi greu de imaginat. Popularitatea de acasă și contribuția lui la sportul cu motor din Ungaria sunt cruciale, iar Norbi știe asta. Chiar dacă și-a construit un nume în WTCC, sportivul din Ungaria nu a renunțat la jocurile pe calculator.

Fanii vor avea șansa să-l înfrunte pe Norbi, în direct pe eurosport.ro

Pandemia de COVID-19 a mutat spectacolul de pe pistele reale în spațiul online, iar FIA WTCR organizează luni seară, de la ora 20.00, al 2-lea eveniment al competiției WTCR - ESPORTS - Învinge-i pe piloții WTCR.Prima cursă a avut loc în Ungaria, iar nebunia se mută acum în Slovacia. Calificările s-au încheiat pe 14 aprilie iar luni seară are loc competiția multiplayer. La ora 20.00 încep antrenamentele, iar la ora 20.35 încep calificările pentru ca apoi să aibă loc 2 curse - în cea de-a două, top 10 din calificări va fi inversat.
https://i.eurosport.com/2020/04/19/2808302.jpg
În prima etapă, Gergo Baldi a câștigat competiția, în timp ce Yann Ehrlacher și Mato Homola s-au descurcat cel mai bine dintre piloții adevărați. De data aceasta, competiția se anunță și mai strânsă: Norbert Michelisz l-a învins cu 22 de sutimi în precalificări pe Niels Langeveld iar toți cei 20 de gameri eSports s-au plasat într-un interval de 2 zecimi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Sporturi cu Motor
Ghinion teribil! Am ratat la mustață trofeul la Est European
25/10/2022 LA 06:31
Sporturi cu Motor
Francesco Bagnaia a câștigat MP al Maleziei la MotoGP. Italianul, pas uriaș spre titlul mondial
23/10/2022 LA 09:30