Joan Mir are deja o mână pe titlul mondial în MotoGP, având nevoie doar de o clasare pe podium în următoarea cursă pentru a-și securiza matematic victoria la general în 2020. Spaniolul în vârstă de 23 de ani și-a condus motocicleta Suzuki spre victorie în Marele Premiu al Europei, disputat la Valencia, pe circuitul Ricardo Tormo.
Suzuki a reușit prima dublă în MotoGP din 1982 încoace, Alex Rins trecând linia de finiș al doilea, în urma coechipierului Mir. Podiumul etapei a 12-a a Campionatului Mondial de MotoGP a fost unul monopolizat de spanioli, Pol Espargaro, de la Red Bull KTM, urcânmd pe treapta a treia.

Joan Mir, aproape campion mondial la MotoGP

Sporturi cu Motor
Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Americilor, la Moto GP
04/10/2021 LA 06:33
Spaniolul Joan Mir, aflat la al doilea său sezon la clasa regină, este aproape de încoronare, având un avans de 37 de puncte în fața celor mai apropiați urmăritori, cu două curse rămase de disputat (un maxim posibil de 50 de puncte).
Constanța a fost principala armă a lui Joan Mir în acest an marcat de pandemia de Covid-19, dar și de absența câștigătorului ultimelor patru titluri mondiale, Marc Marquez, ca urmare a căzăturii suferite în prima etapă, la Jerez. Deși a început sezonul cu două abandonuri în primele trei Mari Premii, Joan Mir a revenit impresionant, reușind să termine aproape de fiecare dată pe podium, în timp ce principalii săi contracandidați au avut fluctuații mult mai mari. Astfel, în prezent Joan Mir are 162 de puncte în clasamentul general, cu o singură victorie de etapă, iar pe locul doi, cu 125 de puncte îl regăsim pe Fabio Quartararo - cu trei victorii în 2020 (la egalitate cu Alex Rins).
În etapa viitoare, MotoGP-ul rămâne la Valencia, finala sezonului urmând să se alerge în Portugalia, la Portimao.
Sporturi cu Motor
Porsche Supercup | Accident teribil în calificările de la W Series
28/08/2021 LA 03:45
*Le Mans 24 hours
Toyota a câștigat detașat cursa de 24 de ore de la Le Mans! Dramatism total la clasa LP2
22/08/2021 LA 14:31