Pierre Gasly a câștigat prima etapă din carieră și este primul francez care se impune într-un Grand Prix din Formula 1 după 24 de ani, predecesorul său fiind Olivier Panis (Monaco, 1996).
Plecat al 10-lea în cursă, pilotul celor de la Alpha Tauri a dus la capăt o cursă nebună pe circuitul de la Monza. Lewis Hamilton părea să se îndrepte către o victorie ușoară, dar apariția "safety-car-ului" în turul 20 a transformat cursa într-o adevărată nebunie.
https://i.eurosport.com/2020/06/26/2839455.jpg
Sporturi cu Motor
Audiență record pentru festivalul de sport, Maris Fest 2022
IERI LA 09:44
După dezastrul din calificări, mașinile Ferrari nu și-au revenit nici la cursa propriu-zisă. Mai întâi Sebastian Vettel a intrat în parapet în turul al 7-lea din cauza problemelor la frâne și a fost nevoit să abandoneze. Germanul a fost urmat de colegul său, Charles Leclerc, în turul cu numărul 25, astfel că niciuna dintre mașinile scuderiei căluțului cabrat nu au încheiat cursa.
Nebunia a continuat, iar campionul mondial în exercițiu și liderul din clasamentul acestui sezon, Lewis Hamilton, a fost penalizat cu 10 secunde după ce a intrat neregulamentar la boxe, astfel că Perry Gasly a devenit liderul cursei în turul cu numărul 28 și nu a mai cedat această poziție până la final.
Astfel, francezul de 24 de ani a devenit al 109-lea pilot diferit care se impune într-o etapă de Formula 1 (al 13-lea francez). La finalul cursei, Gasly a fost extrem de entuziasmat: "Sincer, e ceva incredibil, încă nici nu realizez ce se întâmplă! A fost o cursă nebună. Am profitat de steagul roșu. E prima mea victorie în Formula 1, e ceva fantastic, nu mai am cuvinte."
Sporturi cu Motor
Maris Fest
IERI LA 09:35
Sporturi cu Motor
Fata care visează la Formula 1. La 4 ani era deja la karting, iar la 9 ani a testat o mașină F4
09/05/2022 LA 13:52