Markus Eisenbichler a gestionat cel mai bine condițiile dificile de duminică, de la Wisla, reușind să câștige prima etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile cu un avans de nouă puncte în fața coechipierului Karl Geiger. Pe podium alături de cei doi germani a mai urcat și austriacul Daniel Huber.

Eisenbichler a arătat constanță de-a lungul celor două manșe de la Wisla, după o evoluție mai modestă în concursul pe echipe, reușind sărituri de 137,5 și 134,0 metri, care i-au asigurat un total de 267,6 puncte. Deși la capătul manșei întâi era lider, slovenul Anze Lanisek a sărit modest în manșa a doua (doar 118 m), încheind astfel competiția de la Wisla pe locul 6.

Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:19

"Întotdeauna e greu pe vânt, aterizările sunt complicate. Dar, este a doua mea victorie în Cupa Mondială - incredibil! Sunt foarte încântat", a declarat Markus Eisenbichler, citat de Olympic Channel.

Cine a dezamăgit la Wisla, în startul noului sezon de sărituri cu schiurile

Întrecerea de la Wisla a avut parte și de câteva rezultate dezamăgitoare din partea unor sportivi cu palmares impresionant.

Japonezul Ryoyu Kobayashi, performerul sezonului 2018/2019, a terminat la egalitate cu dublul campion olimpic Kamil Stoch, abia pe locul 27! Lucrurile au stat chiar mai rău pentru deținătorul "Globului de Cristal" Stefan Kraft, carismaticul austriac Gregor Schlierenzauer sau Daniel Andre Tande, care au ratat calificarea în manșa decisivă de la Wisla, terminând în afara Top 30.

Germanul Andreas Wellinger a revenit în competiție după 20 de luni de absență provocată de o ruptură a ligamentelor de la genunchi cu o classare pe locul 39.

Sporturi de Iarnă
Austria a obținut prima victorie în sezonul de sărituri cu schiurile
22/11/2020 LA 13:43
Sporturi de Iarnă
#DORdeSPORT Peggy Fleming, 72 ani: drama zborului 548, lupta cu cancerul și ideea genială post-COVID
27/07/2020 LA 17:56