Schi Alpin – Saalbach & Courchevel & Madonna di Campiglio
În perioada 17-22 decembrie am avut parte de un maraton al schiului alpin, sportivii având parte de multe probe tehnice și de viteză în decurs de doar cinci zile. Joi, 20 decembrie, la Saalbach, în Austria, Marcel Hirscher a demonstrat încă o dată de ce este cel mai bun în probele tehnice. Hirscher s-a impus în proba de slalom și a bifat a 63-a victorie a carierei, devenind cel mai titrat sportiv din Austria în Cupa Mondială de schi alpin. Pe Hirscher l-au urmat pe podium Loic Meillard și Henrik Kristoffersen.
Apoi, băieții s-au mutat în stațiunea italiană Madonna di Campiglio, unde s-a desfășurat un nou slalom. De data aceasta, elvețianul Daniel Yule a ieșit învingător, obținând astfel primul succes din carieră. Pe doi a terminat Marco Schwarz și pe trei Mario Matt. În schimb, Hirscher a călcat o poartă pentru prima dată în 10 ani, terminând proba abia pe locul 26, în timp ce Kristoffersen a abandonat la rândul lui.
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24
În clasamentul general, Hirscher a acumulat 620 de puncte. Pe locul următor, la mare distanță, se clasează Kristoffersen cu 352 de puncte, iar pe trei se află Max Franz cu 341 de puncte.
La feminin, sportivele au fost vineri și sâmbătă în stațiunea franceză Courchevel. În proba de slalom uriaș, Mikaela Shiffrin a obținut a treia victorie consecutivă la Courchevel după ce a devansat-o cu 14 sutimi de secundă pe Viktoria Rebensburg. Pe locul trei a terminat reprezentanta gazdelor, Tessa Worley.
Sâmbătă s-a desfășurat slalomul, iar Shiffrin a avut (din nou) o prestație excelentă. Sportiva din America a bifat la 23 de ani a 50-a victorie din carieră. Au urmat-o pe podium Petra Vlhova și Frida Hansdotter.
Shiffrin conduce autoritar clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 889 de puncte. Vlhova a urcat pe locul doi cu 388 de puncte, iar pe locul trei este norvegianca Ragnhild Mowinckel cu 367 de puncte.
Biatlon – Nove Mesto
Ultima etapă din Cupa Mondială din 2018 a avut loc în localitatea cehă Nove Mesto. Organizatorii au programat probe de sprint, urmărire și start în bloc
Băieții au deschis finalul de săptămână cu sprintul în lungime de 10 kilometri. Norvegianul Johannes Thingnes Boe n-a avut rival nici de această dată, stabilind la final un timp mai bun cu 21 de secunde decât al rusului Alexander Loginov. Pe trei a venit suedezul Martin Ponsiluoma.
Sâmbătă, la urmărire, Johannes Boe a avut până la a patra tragere un rival pe măsură, în persoana fratelului său mai mare, Tarjei Boe. Însă Johannes s-a distanțat în ultima parte a cursei, obținând al cincilea succes al sezonului. Loginov a terminat pe doi, la 6 secunde, iar Tarjei a completat podiumul la 23 de secunde.
Cursa cu start în bloc de duminică ar fi trebuit să aducă mai mult echilibru, dar Johannes Boe și-a continuat weekend-ul perfect. Norvegianul s-a impus la finalul celor 15 kilometri cu un avans de peste 45 de secunde față de francezul Quentin Fillon Maillet. Pe trei a venit rusul Evgeniy Garanichev.
La general, Boe a acumulat 428 de puncte, Loginov se află pe doi cu 312 puncte, iar Simon Eder e pe trei cu 266 de puncte.
În probele feminine, sprintul a fost câștigat de norvegianca Marte Olsbu Roseland, care a bifat prima victorie din carieră. Laura Dahlmeier a terminat pe doi la revenirea în Cupa Mondială, iar Paulina Fialkova pe locul trei. Apoi, la urmărire Olsbu s-a impus și de această dată, dar după o probă extrem de echilibrată, diferența față de Dorothea Wierer fiind doar de 2 zecimi de secundă. Podiumul a fost completat de Hanna Oeberg.
Nu în ultimul rând, la cursa cu start în bloc și-a pus amprenta slovaca Anastasiya Kuzmina, campioană olimpică a probei. Kuzmina a câștigat prima sa cursă a sezonului, Fialkova venind pe doi, iar Anais Chevalier a terminat pe trei, cele două depășind-o pe Wierer pe ultimul tur al traseului.
În clasamentul general al Cupei Mondiale, Wierer se află pe prima poziție cu 381 de puncte, Fialkova a urcat pe doi cu 345 de puncte, iar Lisa Vitozzi e pe trei, cu 276 de puncte.
Combinata nordică – Ramsau
A treia etapă din Cupa Mondială de combinata nordică a avut loc la Ramsau. Atât sâmbătă, cât și duminică, au fost două concursuri extrem de echilibrate.
Norvegianul Jarl Magnus Riiber a obținut a patra victorie consecutivă în stațiunea austriacă, devansându-l la sprint pe reprezentantul gazdelor, Josef-Franz Rehrl. Pe trei a încheiat Fabian Riesle.
Duminică, tot după o cursă echilibrată, învingător a ieșit campionul olimpic din 2014 Jorgen Graabak. El a fost urmat pe podium de germanii Johannes Rydzek și Riesle.
Riiber păstrează tricoul galben de lider la general, având în acest moment 480 de puncte. Rydzek se află pe locul doi cu 295 de puncte, iar podiumul este completat de Graabak cu 267 de puncte.
Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:20
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21