Schi Alpin – Killington & Lake Louise
Cupa Mondială de schi alpin s-a mutat în America de Nord, la Killington, respectiv Lake Louise. În stațiunea americană, fetele au avut două probe tehnice, slalomul uriaș sâmbătă și slalomul duminică.
La uriaș, italianca Federica Brignone a reușit să se impună la finele celor două manșe, după ce s-a clasat a doua în urma primei manșe. Pe locul secund a încheiat norvegianca Ragnhild Mowinckel, iar podiumul a fost completat de austriaca Stephanie Brunner.
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24
Duminică, la slalom, Mikaela Shiffrin și-a luat revanșa față de restul competitoarelor. În ajun terminase pe patru la uriaș, dar în proba ei favorită nu a avut adversară. Shiffrin s-a impus la final cu timpul de 1:43:25, obținând a doua victorie a sezonului. Pe doi a terminat slovaca Petra Vlhova, iar pe trei suedeza Frida Hansdotter, care la 32 de ani devine cea mai vârstnică sportivă ce a terminat pe podium la slalom.
De cealaltă parte a graniței, băieții au fost în acest weekend la Lake Louise, unde s-au desfășurat probele de viteză, coborârea și Super G-ul. Sâmbătă, la coborâre, austriacul Max Franz, care a deschis cursa, a câștigat cu timpul de 1:46:18, mai bun cu 28 de sutimi de secundă față de cel al lui Christof Innerhofer și cu 54 de sutimi de secundă față de cel al lui Dominik Paris.
Apoi, duminică, la Super-G, norvegianul Kjetil Jansrud, deținătorul micului glob de cristal al probei, a debutat cu o victorie cu timpul de 1:33:52. Pe doi a terminat austriacul Vincent Kriechmayr și pe trei elvețianul Mauro Caviezel.
Sărituri cu schiurile – Ruka
A doua rundă din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile a avut loc în localitatea finlandeză Ruka, unde s-au desfășurat două concursuri individuale. Vântul a fost principalul inamic al organizatorilor și sportivilor, calificările de vineri fiind amânate pentru sâmbătă, iar primul concurs a avut loc într-o singură manșă.
Niponul Ryoyu Kobayashi s-a impus la final, obținând primul succes al carierei. Pe podium au mai terminat Kamil Stoch, campionul ultimelor două ediții, și compatriotul său, Piotr Zyla. A urmat duminică desfășurarea normală a celui de-al doilea concurs individual, cu două manșe la capătul cărora Kobayashi a triumfat din nou. Mai mult, acesta a sărit 147,5 metri egalând astfel recordul trambulinei Rukatunturi. Andreas Wellinger a terminat pe doi, iar Stoch a completat podiumul.
În clasamentul general, Kobayashi se află pe primul loc cu 260 de puncte, pe doi este Stoch cu 190 de puncte, iar pe trei Zyla cu 145 de puncte.
Schi fond – Ruka
Debutul Cupei Mondialde de schi fond s-a făcut, ca în fiecare an, la Ruka. În ziua de sâmbătă a avut loc sprintul clasic scurt, pe o distanță de 1,4 km. La masculin, finala i-a revenit lui Alexander Bolshunov, cel care a profitat de neglijența norvegianului Johannes Klaebo, ce se crezuse învingător în ultimii 50 de metri. Pe trei a venit un alt norvegian, Eirik Brandsdal. În proba fetelor, învingătoarea a fost una surprinzătoare, în persoana rusoaicei Yulia Beloruka, aflată la cel mai important succes la carierei. Pe doi și trei au venit suedezele Maja Dahlqvist și Ida Ingermarsdotter.
Duminică au avut loc probele în stil clasic pe distanța de 10 kilometri (la feminin), respectiv 15 kilometri (masculin). În proba fetelor am avut parte de o demonstrație de forță din partea Theresei Johaug. Revenită în competiții după o suspendare de două sezoane pentru doping, Johaug a câștigat autoritar proba de schi clasic, stabilind la final timpul de 28:02, cu 22 de secunde mai bun decât al suedezei Charlotte Kalla. Pe trei a venit o altă suedeză, Ebba Andersson.
La masculin, Bolshunov a încheiat un final de săptămână perfect, impunându-se și în proba de 15 kilometri clasic. A stabilit la final timpul de 36:17, cu 19 secunde mai bun decât al lui Emil Iversen. Podiumul a fost completat de Calle Halfvarsson.
Combinata nordică – Ruka
Prima rundă a Cupei Mondiale de combinată nordică s-a desfășurat tot la Ruka, în Finlanda. Sâmbătă a avut loc concursul individual, ce a presupus o rundă de sărituri cu schiurile și apoi proba de fond, în lungime de 10 kilometri. Lider după runda de sărituri a fost austriacul Mario Seidl, care a sărit 145,5 metri și a acumulat 142,7 puncte. El a plecat cu un avans de 57 de secunde față de Jarl Magnus Riiber și cu 1 minut și 31 de secunde față de niponul Yoshito Watabe, fratele lui Akito Watabe, deținătorul marelui glob de cristal.
Seidl a rulat perfect în proba de fond, obținâd la final primul succes din carieră. Riiber a încheiat pe locul secund, la 16 secunde, iar pe trei, la peste 1 minut, a sosit germanul Johannes Rydzek.
În cea de-a doua zi s-a desfășurat un concurs pe echipe. Proba de sărituri a fost una echilibrată, disputată între patru naționale, Austria, Japonia, Norvegia și Germania. Niponii au fost cei care au plecat primii la fond, cu un avans de 1 minut și 5 secunde în fața Germaniei, condusă de superstarul Eric Frenzel.
La fond au fost patru schimburi a câte 5 kilometri de fiecare sportiv, iar la final Germania a ieșit învingătoare. În componența Frenzel, Fabian Rießle, Johannes Rydzek și Vinzenz Geiger, nemții s-au dovedit mai puternici decât japonezii. Totuși, niponii au obținut primul podium de la Ruka 2013 încoace, în timp ce Norvegia a terminat pe ultima treaptă.
Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:20
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21