Schi alpin – Beaver Creek & Lake Louise
Pentru al doilea weekend la rând, etapele de schi alpin s-au desfășurat în America de Nord. Băieții au avut etapă la Beaver Creek, iar fetele la Lake Louise.
În zilele de vineri și sâmbătă, austriaca Nicole Schmidhofer a dominat cele două probe de coborâre, obținând primele sale victorii ale carierei în Cupa Mondială. Apoi, duminică, am avut parte de cea mai bună prestație a Mikaelei Shiffrin în proba de Super-G. Americanca s-a impus la final, devenind prima schioare ce are cel puțin o victorie în toate probele de schi alpin.
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24
Shiffrin este pe primul loc și la general, cu 489 de puncte, Michelle Gisin se află pe locul doi, cu 251 de puncte, iar pe trei se află Nicole Schmidhofer cu 224 de puncte.
La masculin, Beat Feuz s-a impus în coborârea de vineri, în timp ce austriacul Max Franz a fost cel mai bun la Super-G, sâmbătă. În ultima zi de la Lake Louise s-a desfășurat proba de slalom uriaș, unde a câștigat germanul Stefan Luitz, cel care l-a devansat pe celebrul austriac Marcel Hirscher.
În clasamentul general, Max Franz e pe primul loc cu 238 de puncte, fiind urmat de Mauro Caviezel (227 puncte) și Vicent Kriechmayr (211 puncte).
Sărituri cu schiurile – Nizhny Tagil
Cea de-a treia etapă din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile a avut loc în Rusia, la Nizhny Tagil, o trambulină ce apare în calendarul Federației Internaționale de Schi din 2014. Aici au avut loc două concursuri individuale, unul sâmbătă și altul duminică.
Prima competiție i-a revenit norvegianului Johann Andre Forfang, cel care a avut în prima manșă o săritură de 135,5 metri. Per total, Forfang a adunat la total 264,4 puncte, fiind urmat pe podium de Piotr Zyla și Ryoyu Kobayashi.
Ziua de duminică i-a revenit niponului Kobayashi. După ce în ajun a terminat pe ultima treaptă a podiumului, Kobayashi a fost cel mai constant în al doilea concurs individual, bifând la final al treilea succes din acest sezon. Forfang a terminat pe doi, iar Zyla pe locul trei.
La general, Kobayashi rămâne pe prima poziție, cu 420 de puncte, Zyla se află pe doi cu 285 de puncte, iar Kamil Stoch e pe trei cu 276 de puncte.
Schi fond – Lillehammer
În fiecare debut de Cupă Mondială la schi fond are loc un mini tur, locația schimbându-se anual. În 2018, acest mini tur a avut loc în localitatea norvegiană Lillehammer, organizatorii pregătind trei probe atât la masculin, cât și la feminin.
Vineri a avut loc sprint liber pe distanța de 1,6 kilometri. La masculin s-a impus italianul Federico Pellegrino, cu Emil Iversen pe doi și Alex Harvey pe locul trei. În schimb, la feminin, suedeza Jonna Sundling a câștigat în premieră în acest sezon o cursă, pe doi venind compatrioata ei, Stina Nilsson, iar pe trei americanca Sadie Bjorsen.
Sâmbătă au fost probele individuale, la feminin pe distanța de 10 kilometri, iar la masculin pe distanța de 15 kilometri. Therese Johaug a dominat proba fetelor, având la final un timp mai bun cu 9 secunde decât al suedezei Ebba Andersson, podiumul fiind completat de Charlotte Kalla. De partea cealaltă, Sjur Roethe s-a impus la masculin, pe doi, la șase secunde a venit Didrik Toenseth, iar pe trei Denis Spitsov.
Decisive în stabilirea învingătorilor au fost probele de urmărire, ce au avut loc duminică. Dacă la feminin Therese Johaug nu a avut probleme în a trece (din nou) linia de sosire prima, la băieți am avut parte de o luptă epică între Roethe și Toenseth, cel din urmă terminând primul după un atac în ultimii 500 de metri. În final, Johaug și Roethe au câștigat mini turul de schi de la Lillehammer.
Combinata nordică – Lillehammer
Cupa Mondială de combinată nordică a ajuns la Lillehammer, unde am avut parte de primul start în bloc din ultimii 10 ani. S-a întâmplat sâmbătă, pe 1 decembrie, atunci când Jarl Magnus Riiber a celebrat a doua sa victorie din carieră, învingându-l pentru doar o zecime de secundă pe Eric Frenzel. Pe locul trei, la 5 secunde, a venit austriacul Franz-Josef Rehrl, cel care a terminat pe primul loc concursul de sărituri.
Riiber s-a impus și vineri, dar și duminică, bifând trei victorii în tot atâtea curse. În ultima zi din weekend, norvegianul l-a devansat pe compatriotul său, Jorgen Grabaak, cu peste 35 de secunde, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat Johannes Rydzek.
Astfel, Riiber a câștigat autoritar mini turul de la Lillehammer, devenind totodată lider și în clasamentul general, cu 380 de puncte. Frenzel e pe doi, cu 196 de puncte, iar Mario Seidl e pe trei cu 189 de puncte.
Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:20
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21