Schi alpin – St. Moritz & Val d’Isere
Competițiile din weekendul-ul recent încheiat s-au desfășurat la St. Moritz și Val d’Isere, două stațiuni cu tradiție în Cupa Mondială de schi alpin. La feminin, Mikaela Shiffrin a reușit să obțină a doua victorie la rând în proba de Super-G, fiind prima sportivă ce reușește o astfel de peformanță. Pe locul doi a încheiat Lara Gut, iar podiumul a fost completat de Tina Weirather.
Duminică a avut loc prima probă de slalom pararel a sezonului, unde la final a ieșit învingătoare tot Shiffrin. Ea a învins-o pe slovaca Petra Vlhova în finală, în timp ce locul trei a fost ocupat de favorita locală, Wendy Holdener.
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24
În clasamentul Cupei Mondiale, Shiffrin conduce cu 689 de puncte, pe doi se află Michelle Gisin cu 296 de puncte, iar Petra Vlhova a urcat pe poziția a treia, cu 276 de puncte.
La Val d’Isere vremea a permis doar desfășurarea slalomului de sâmbătă, unde învingător într-un mod autoritar a fost Marcel Hirscher. Pe doi, la peste o secundă, a venit rivalul său, norvegianul Henrik Kristoffersen, iar pe trei a încheiat Matts Olsson.
Hirscher se află pe prima poziție în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 280 de puncte, urmat de conaționalul Max Franz cu 238 de puncte, iar pe trei este Mauro Caviezel cu 227 de puncte.
Biatlon – Poklujka
Debutul Cupei Mondiale de biatlon a avut loc în localiatea Pokljuka, unde la finele săptămânii au avut loc probele de individual, sprint și urmărire.
La masculin, proba de individual i-a revenit deținătorul marelui glob de cristal, Martin Fourcade, cu Johannes Kuehn venind pe locul doi. Simon Eder a completat podiumul. Peste alte două zile s-a desfășurat sprintul, unde a triumfat norvegianul Johannes Thingnes Boe, în timp ce Fourcade a terminat abia pe locul 14. Nu în ultimul rând, la urmărire, Boe și-a respectat statutul de favorit, dar s-a impus cu doar o zecime de secundă în fața francezului Quentin Fillon Maillet într-un final entuziasmant în care a mai fost implicat și Alexander Loginov.
În probele feminine, Yuliia Dzhima s-a impus la individual, câștigând prima ei cursă de Cupă Mondială,iar la sprint a triumfat deținătoarea marelui glob de cristal, finlandeza Kaisa Makarainen. Apoi, la urmărire, Makarainen a făcut o cursă perfectă și a câștigat cu un avans de 42 de secunde față de Dorothea Wierer, italianca păstrându-și locul secund de pe care a început cursa.
În clasamentul general, Wierer se află pe primul loc, cu 144 de puncte, iar la masculin pe prima poziție este norvegianul Boe cu 156 de puncte.
Schi fond – Beitostolen
Cea mai recentă etapă de Cupă Mondială la schi fond a avut loc în comuna norvegiană Beitostolen. Sâmbătă s-au desfășurat probleme individuale, de 15 kilometri la feminin și 30 de kilometri la masculin.
Therese Johaug a dominat (din nou) proba feminină, obținând o nouă victorie cu un avans de peste un minut față de Charlotte Kalla. La băieți a dominat proba un alt norvegian, Sjur Roethe, care l-a devansat pe Martin Sundby, fost câștigător al marelui glob de cristal, cu peste 35 de secunde.
Duminică au avut loc și probele de ștafetă, Norvegia câștigând atât la feminin, cât și la masculin.
Situația de la general stă în felul următor: Alexander Bolshunov a fost cel mai constant în rundele precedente, fiind pe prima poziție cu 361 de puncte. Roethe e pe doi, cu 329 de puncte, iar Emil Iversen are 328 de puncte. În schimb, Johaug domină autoritar ierarhia feminină, acumulând deja 500 de puncte. Kalla pe doi, cu 369 de puncte, iar Ebba Andersson completează podiumul curent cu 359 de puncte.
Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:20
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21