Sporturi de Iarnă

Rezumatele iernii: Shiffrin câștigă marele glob de cristal; Kubacki devine campion mondial

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Kamil Stoch of Poland, silver, Dawid Kubacki of Poland, gold and Stefan Kraft of Austria, bronze celebrate their medals in the ski jumping Men's HS109 final round during the 2019 FIS World Ski Championships at Toni Seelos Schanze on March 01

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
04/03/2019 la 10:52 | Actualizat 04/03/2019 la 16:09

Eurosport îți aduce în fiecare luni rezumatele celor mai importante competiții din sporturile de iarnă.

Schi alpin – Sochi & Kvitfjell

În acest final de săptămână fetele ar fi trebuit să se întreacă în probele de coborâre și Super-G la Sochi, dar căderile masive de zăpadă au dus la decizia organizatorilor de a anula cursele. Astfel, Mikaela Shiffrin a obținut matematic pentru al treilea sezonul la rând marele glob de cristal. Shiffrin are 1794 de puncte și un avans de 719 puncte față de Petra Vlhova, iar până la finalul stagiunii mai sunt doar două etape, la Sprindleruv Mlyn și Soldeu.

Sporturi de Iarnă

Marcel Hirscher s-a retras din activitate la doar 30 de ani. Motivele din spatele deciziei

27/09/2019 LA 13:32

În schimb, la masculin coborârea și Super G-ul s-au desfășurat fără probleme, deși au existat mici întârzieri duminică din cauza ceții. Italianul Dominik Paris a avut un weekend perfect, impunându-se atât sâmbătă, cât și duminică, iar lupta pentru micul glob de cristal al celor două probe de viteză se va definitiva în ultima rundă, la Soldeu. Sâmbătă, Paris i-a devansat pe Beat Feuz și Matthias Mayer, iar duminică pe Kjetil Jansrud și Feuz.

Clasament coborâre: 1. Feuz – 500 de puncte, 2. Paris – 420 de puncte, 3. Kriechmayr – 294 puncte.

Clasament Super-G: 1. Paris -330 puncte, 2. Kriechmayr – 286 puncte, 3. Kilde – 267 puncte.

Clasament general: 1. Hirscher – 1408 puncte, 2. Pinturault – 918 puncte. 3. Kristoffersen – 808 puncte.

Sărituri cu schiurile – Seefeld

Ultimele medalii de la Campionatul Mondial de schi nordic s-au acordat la Seefeld, pe trambulina normală Toni-Seelos-Olympiaschanze, având punctul K la 99 de metri. Vineri, condițiile meteo i-au împiedicat pe sărituri să aibă evoluții bune în finalul manșei secunde, astfel că polonezul Dawid Kubacki a dat marea lovitură la final.

Aflat pe locul 27 după prima manșă, Kubacki a sărit 104,5 metri și a rămas pe prima poziție până la final, bifând cel mai mare succes din cariera sa. Compatriotul Kamil Stoch a luat argintul, iar bronzul i-a revenit lui Stefan Kraft.

Ultima probă, cea mixtă pe echipe, s-a desfășurat sâmbătă, iar Germania a câștigat medaliile de aur pentru a treia ediție la rând. În componența Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Juliane Seyfarth, Ramona Straub, nemții au avut la final un punctaj de 889,9 puncte. Argintul a mers la Austria și bronzul la Norvegia.

Schi fond – Seefeld

Cele mai dure probe din sporturile de iarnă se desfășoară în schi fond. La fiecare ediție a Mondialelor și Olimpiadelor de iarnă, schiorii și schioarele au câte o probă de anduranță de 50 de kilometri, respectiv 30 de kilometri.

Fetele au de schiat 30 de kilometri, iar învingătoare într-un mod autoritar a ieșit Therese Johaug. Johaug s-a impus cu un avans uriaș, de peste 25 de secunde, trecându-și în palmares a treia medalie de aur de la actuala ediție. Ingvild Flugstad Ostberg a obținut argintul și suedeza Frida Karlsson bronzul.

În schimb, proba masculină a adus la final o surpriză destul de mare. Norvegianul Hans Christer Holund a făcut cursa carierei și a bifat la final cea mai mare victorie, obținând medalia de aur în proba de 50 de kilometri. Alexander Bolshunov a terminat pe doi, iar podiumul a fost completat de Sjur Rothe.

Sporturi de Iarnă

Rezumatele Iernii: Kobayashi câștigă Planica 7; Wierer și Boe, laureații de la biatlon

25/03/2019 LA 10:14
Sporturi de Iarnă

Rezumatele Iernii: Kobayashi câștigă Raw Air; norvegienii, dominanți la CM de biatlon

18/03/2019 LA 11:06
Subiecte asemănătoare
Sporturi de Iarnă
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol