Schi alpin – Sochi & Kvitfjell
În acest final de săptămână fetele ar fi trebuit să se întreacă în probele de coborâre și Super-G la Sochi, dar căderile masive de zăpadă au dus la decizia organizatorilor de a anula cursele. Astfel, Mikaela Shiffrin a obținut matematic pentru al treilea sezonul la rând marele glob de cristal. Shiffrin are 1794 de puncte și un avans de 719 puncte față de Petra Vlhova, iar până la finalul stagiunii mai sunt doar două etape, la Sprindleruv Mlyn și Soldeu.
În schimb, la masculin coborârea și Super G-ul s-au desfășurat fără probleme, deși au existat mici întârzieri duminică din cauza ceții. Italianul Dominik Paris a avut un weekend perfect, impunându-se atât sâmbătă, cât și duminică, iar lupta pentru micul glob de cristal al celor două probe de viteză se va definitiva în ultima rundă, la Soldeu. Sâmbătă, Paris i-a devansat pe Beat Feuz și Matthias Mayer, iar duminică pe Kjetil Jansrud și Feuz.
Sporturi de Iarnă
Discovery Sports întărește oferta sporturilor de iarnă, în așteptarea Jocurilor Olimpice
07/10/2021 LA 16:24
Clasament coborâre: 1. Feuz – 500 de puncte, 2. Paris – 420 de puncte, 3. Kriechmayr – 294 puncte.
Clasament Super-G: 1. Paris -330 puncte, 2. Kriechmayr – 286 puncte, 3. Kilde – 267 puncte.
Clasament general: 1. Hirscher – 1408 puncte, 2. Pinturault – 918 puncte. 3. Kristoffersen – 808 puncte.
Sărituri cu schiurile – Seefeld
Ultimele medalii de la Campionatul Mondial de schi nordic s-au acordat la Seefeld, pe trambulina normală Toni-Seelos-Olympiaschanze, având punctul K la 99 de metri. Vineri, condițiile meteo i-au împiedicat pe sărituri să aibă evoluții bune în finalul manșei secunde, astfel că polonezul Dawid Kubacki a dat marea lovitură la final.
Aflat pe locul 27 după prima manșă, Kubacki a sărit 104,5 metri și a rămas pe prima poziție până la final, bifând cel mai mare succes din cariera sa. Compatriotul Kamil Stoch a luat argintul, iar bronzul i-a revenit lui Stefan Kraft.
Ultima probă, cea mixtă pe echipe, s-a desfășurat sâmbătă, iar Germania a câștigat medaliile de aur pentru a treia ediție la rând. În componența Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Juliane Seyfarth, Ramona Straub, nemții au avut la final un punctaj de 889,9 puncte. Argintul a mers la Austria și bronzul la Norvegia.
Schi fond – Seefeld
Cele mai dure probe din sporturile de iarnă se desfășoară în schi fond. La fiecare ediție a Mondialelor și Olimpiadelor de iarnă, schiorii și schioarele au câte o probă de anduranță de 50 de kilometri, respectiv 30 de kilometri.
Fetele au de schiat 30 de kilometri, iar învingătoare într-un mod autoritar a ieșit Therese Johaug. Johaug s-a impus cu un avans uriaș, de peste 25 de secunde, trecându-și în palmares a treia medalie de aur de la actuala ediție. Ingvild Flugstad Ostberg a obținut argintul și suedeza Frida Karlsson bronzul.
În schimb, proba masculină a adus la final o surpriză destul de mare. Norvegianul Hans Christer Holund a făcut cursa carierei și a bifat la final cea mai mare victorie, obținând medalia de aur în proba de 50 de kilometri. Alexander Bolshunov a terminat pe doi, iar podiumul a fost completat de Sjur Rothe.
Sporturi de Iarnă
Prima reacție a lui Daniil Medvedev, după ce a câștigat Turneul Campionilor: "Ce meci!"
22/11/2020 LA 21:20
Sporturi de Iarnă
Eisenbichler a câștigat prima etapă din Cupa Mondială. Dezamăgire pentru campionul ediției trecute
22/11/2020 LA 18:21