Echipa feminină de tenis de masă a României a avut o săptămână perfectă la europenele de tenis de masă, desfășurate la Cluj-Napoca, dar nu a avut forța să o încheie în aceeași manieră.
După ce au trecut pe parcurs fără probleme de Belgia, Italia, Luxemburg și Franța, jucătoarele noastre au fost învinse de Germania în marea finală.
Desfășurarea partidei a fost una dramatică, 3 dintre cele 4 meciuri fiind decise în set decisiv. Prima confruntare le-a adus față în față pe Bernadette Szocs și Nina Mittelham. Românca a pierdut cu 3-2, cedând cu 12-10 în setul decisiv, asta după ce a ratat mai multe mingi de meci.
Tenis de Masă
Cea mai bună jucătoare de tenis de masa din Europa e româncă!
18/09/2022 LA 18:49

România - Germania 1-3, în finala Campionatului European de tenis de masă

Germania s-a distanțat apoi la 2-0, după ce Sabine Winter a trecut cu 3-0 la seturi de Eliza Samara. Dana Dodean Monteiro a păstrat vii speranțele României, prin victoria cu 3-2 în fața lui Chantal Mantz, revenind de la 1-2 la seturi.
Eliza Samara putea aduce egalarea pentru România, dar nu a avut forța necesară să o învingă pe Nina Mittelham. Eliza a condus cu 2-1 la seturi, dar a cedat în final cu 3-2 și Germania a devenit campioană europeană.
România a ratat astfel șansa de a cuceri pentru a 3-a oară consecutiv titlul continental pe echipe. În 2017, reprezentativa noastră a trecut de Germania, iar în 2019 a învins Portugalia în ultimul act.
Tenis de Masă
Andrei Istrate şi Camelia Mitrofan au câștigat aurul european în proba de dublu mixt
18/09/2022 LA 07:22
Tenis de Masă
Bernadette Szocs s-a oprit în sferturi la Europene, învinsă de partenera cu care a luat aur la dublu
19/08/2022 LA 13:50