Ultima rundă a competiției de tenis de masă se va desfășura la Colegiul Național "Ion Creangă" din București, vineri de la ora 8:30.
Pe 21 februarie, elevii din Capitală se vor întâlni pentru a se bucura de tenis de masă, în cadrul unui eveniment în care pasiunea, determinarea și fairplay-ul sunt elementele principale.
De multe ori, Olimpiada Liceelor McDonald’s a reprezentat o adevărată trambulină pentru elevi din perspectiva unei viitoare cariere de sportivi profesioniști. Evoluțiile bune din cadrul turneelor i-au ajutat pe mulți tineri să-și găsească un club sportiv unde să se dezvolte și să crească frumos.
Tenis de Masă
Cea mai bună jucătoare de tenis de masa din Europa e româncă!
18/09/2022 LA 18:49
Printre elevii care au impresionat la turneul tenis de masă de la ediția anterioară a Olimpiadei Liceelor McDonalds's se numără Ana-Maria Boroica și Mihnea-Peter Bordea.
Eurosport a stat de vorbă cu cei doi tineri despre viziunea lor asupra sportului din România și despre oportunitățile oferite de Olimpiada Liceelor McDonald’s, iar răspunsurile lor au fost pline de entuziasm.
https://i.eurosport.com/2020/02/20/2780513.jpg
Ana-Maria: "La Olimpiada Liceelor McDonald's, elevii pot câștiga premii atrăgătoare"
Aflată în ultimul an de liceu la ediția anterioară, la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", Ana-Maria a povestit ce a însemnat pentru ea Olimpiada Liceelor McDonald's, unde a reușit să câștige trofeul. În același timp, a recunoscut că își dorește mai multe competiții de acest fel la nivelul întregii țări.
  • Cum a fost să câștigi trofeul și cum te-a ajutat experiența?
Anul trecut a fost puțin mai dificil pentru că eram clasa a 12-a și mă pregăteam de bacalaureat. Așadar, am rărit puțin antrenamentele. Totuși, m-am descurcat și consider că a fost o experiență minunată. Această Olimpiadă mi se pare o idee foarte bună din partea organizatorilor și, în același timp, un beneficiu pentru toți elevii care practică un sport.
  • De ce le-ai recomanda și altor elevi să participe la Olimpiada Liceelor McDonald's?
În primul rând, pentru că este o experiență unde poți întâlni oameni noi. Mai mult, joci împotriva unor sportivi cu stiluri foarte diferite și, dacă ești într-adevăr bun, poți câștiga bani și prestigiu.
  • Care sunt calitățile principale pe care trebuie să le aibă un jucător de tenis de masă?
Pentru început, nu trebuie să se dea niciodată bătut, indiferent de obstacolele care îi apar în cale. Apoi, este vorba de foarte multe muncă. Cred că în tenis de masă, 80% contează munca, iar 20% talentul. Un alt factor important este determinarea. Aș mai spune devotament și implicare. Și, bineînțeles, trebuie să îți placă ceea ce faci. Nu trebuie să joci doar pentru că își doresc părinții. În acest mod nu vei avea rezultate.
  • Este nevoie în România de mai multe turnee de tipul Olimpiadei Liceelor McDonald's?
Da, cu siguranță. Din ce știu eu, de la colegii mei din țară, Olimpiada Liceelor McDonald's este singura competiție de sport unde elevii pot câștiga premii atrăgătoare. Cu toate acestea, Bucureștiul nu este unul dintre centrele de dezvoltare ale tenisului de masă. Aici există doar 4 cluburi importante, iar CSA Steaua București este singurul care face cu adevărat performanță. Cred că în Constanța sau Bistrița ar fi fost competitivitatea mult mai ridicată.
https://i.eurosport.com/2020/02/20/2780515.jpg
Mihnea: "Mereu zâmbesc când îmi amintesc de Olimpiada Liceelor McDonald's"
Mihnea este un elev 100% pasionat și dedicat tenisului de masă, care a recunoscut că întotdeauna își aduce aminte cu bucurie de momentele trăite la Olimpiada Liceelor McDonald's. Aflat încă la liceu, la Colegiul German Goethe, Mihnea a rămas cu sentimente minunate de la ultima ediție, pe care a câștigat-o, și le recomandă tuturor tinerilor pasionați să participe la competiție, pentru că nu vor regreta în niciun moment.
  • Cum a fost să câștigi trofeul la Olimpiada Liceelor McDonald's și cum te-a ajutat experiența?
De fiecare dată când îmi amintesc de performanța de la Olimpiada Liceelor zâmbesc și râd. A fost o experiență foarte plăcută, care m-a ajutat să mă dezvolt atât din punct de vedere personal, cât și ca jucător de tenis de masă.
  • De ce le-ai recomanda și altor elevi să participe?
Le recomand să meargă la Olimpiadă din tot sufletul. Tenisul de masă nu este deloc un sport ușor. Este nevoie de foarte multă muncă, determinare și sacrificiu, la fel ca în oricare alt sport. Dacă elevii își doresc să facă mișcare și au talent, le recomand cu toată încrederea să se înscrie. Olimpiada este foarte bine organizată, de la prima și până la ultima fază a competiției.
  • Care sunt principalele calități pe care trebuie să le aibă un jucător de tenis de masă?
În primul rând, este vorba de determinare. Trebuie să fii sigur că vrei să practici acest sport. Important este să-ți placă ceea ce faci. În același timp, un jucător de tenis de masă trebuie să fie foarte concentrat în timpul meciurilor. După părerea mea, cel mai important aspect în tenisul de masă este respectul față de adversari, față de arbitru și față de oricine este implicat în competiție. Cred că fairplay-ul primează în acest sport și orice jucător trebuie să-l dețină.
https://i.eurosport.com/2020/02/20/2780514.jpg
La ultima ediție a Olimpiadei Liceelor McDonald's, peste 5.700 de iubitori ai sportului, din 75 de licee din București, au avut ocazia să trăiască emoția și bucuria competiției prin implicarea în activitățile sportive. Pe rând, campionii de la cele cinci sporturi participante au fost răsplătiți de către partenerul principal, McDonald’s, cu premii în valoare totală de 16.000 euro.
Vineri, elevii liceelor din București se vor aduna din nou la Olimpiada Liceelor McDonald’s, la Colegiul Național "Ion Creangă", pentru a se bucura de tenis de masă alături de prietenii lor. Trofeul va fi și el, cu siguranță, undeva în mintea tinerilor, dar cel mai important va fi faptul că aceștia s-au trezit de dimineață, s-au întâlnit cu colegii și au plecat la un eveniment sportiv.
Tenis de Masă
Andrei Istrate şi Camelia Mitrofan au câștigat aurul european în proba de dublu mixt
18/09/2022 LA 07:22
Tenis de Masă
Bernadette Szocs s-a oprit în sferturi la Europene, învinsă de partenera cu care a luat aur la dublu
19/08/2022 LA 13:50