Echipa feminină de tenis de masă a României a câștigat medalia de argint în urmă cu 2 zile, la Cluj, la Campionatele Europene. Germania a învins-o în ultimul act cu 3-1, după ce tricolorele au avut o săptămână perfectă, cu victorii realizate cu Belgia, Italia, Luxemburg și Franța.
La scurt timp de la încheierea acestei competiții, Daniela Dodean-Monteiro a făcut un anunț neașteptat. Și-a anhunțat retragerea din echipa națională!
Tenis de Masă
Cea mai bună jucătoare de tenis de masa din Europa e româncă!
18/09/2022 LA 18:49

Retragere cu scântei din naționala României la tenis de masă! Anunțul a venit în urma unui conflict

"Vreau să încep prin a vă mulțumi pentru toate mesajele frumoase de susținere, de felicitări. Au fost în număr foarte mare și mă bucur să știu că am atâta lume alături de mine. Această medalie o dedic mamei mele și fetiței mele Lara Melissa!
Tenisul de masă a fost viața mea dintotdeauna, până în momentul în care a venit Lara pe lume. De atunci, am pus tenisul pe planul 2.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3190901.jpg
Astăzi sunt la club în Franța, trebuie să mă concentrez asupra meciurilor de aici, dar când mă voi întoarce acasă și voi avea mai mult timp, vă voi prezenta tot ceea ce am realizat după venirea Larei, ca să vă demonstrez că un copil nu oprește un sportiv de performanță să își facă datoria și rezultatele pe care și le propune. Ba mai mult, îi dă mai multă forță și putere de muncă!", și-a început discursul Daniela Dodean-Monteiro pe pagina personală de Facebook.

Daniela Dodean s-a retras din cauza antrenorului Viorel Filimon

Sportiva a motivat apoi motivele care au determinat-o să ia această decizie, de a se retrage de la echipa națională.
"Am plecat de la echipa națională pentru ca s-au strâns multe de-a lungul anilor. În special acum, în ultima perioadă după Jocurile Olimpice, când am fost plecată mai bine de 2 luni de lângă Lara. Am cerut înțelegere domnului antrenor să mă lase să vin doar la pregătirea pentru Campionatul European de la Cluj, nu și la alte 2 cantonamente organizate la Constanța și Arad. După acea conversație, în care mi-a spus că de acum încolo nu îți voi mai suporta ceea ce am suportat în ultimii 5-6 ani (adică de când s-a născut Lara), eu i-am cerut să îmi prezinte ce a suportat și încă aștept în scris…După care îi voi prezenta ceea ce am suportat eu și copilul meu.
După ce am auzit cuvintele D-lui Antrenor nu am mai vrut să vin nici la Cluj. După câte am făcut și câte am tras pentru a ajunge la rezultatele acestea, doar eu, soțul, cea mică și familia știm. Dar datorită Domnului și Doamnei Romanescu, care m-au convins să vin, am jucat și nu am pierdut nici un meci. Pentru ei doi, pentru că m-au ajutat și m-au sprijinit în ultimii ani în orice am avut nevoie.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3190981.jpg
Vreau să specific că această decizie a mea nu are nici o legătură cu Federația Romană de Tenis de masă și nici cu Domnul Președinte Cristi Romanescu. Această Federație a făcut aproape imposibilul pentru noi în ultimii ani. Care federație mai are ceea ce avem noi în ziua de azi? (Doctor, maseor, preparator fizic, psiholog). Mă bucur că am făcut parte din această echipă, iar fetelor le urez sa țină capul sus!", a fost declarațiile surprinzătoare ale Danielei Dodean-Monteiro

Cine este Daniela Dodean-Monteiro

Daniela Dodean-Monteiro a fost unul din stâlpii naționalei feminine la tenis de masă în ultimii ani. De-a lungul carierei, sportiva în vârstă de 33 de ani a adunat peste 15 medalii la competițiile majore, inclusiv 5 titluri europene la dublu, dublu-mixt și cu echipa în 2017 și 2019.
Tenis de Masă
Andrei Istrate şi Camelia Mitrofan au câștigat aurul european în proba de dublu mixt
18/09/2022 LA 07:22
Tenis de Masă
Bernadette Szocs s-a oprit în sferturi la Europene, învinsă de partenera cu care a luat aur la dublu
19/08/2022 LA 13:50