Articol scris de Timeea Franțescu
Cu Federer și Djokovic pe tabloul principal, s-ar spune că e greu să existe surprize majore pentru cucerirea trofeului, însă turneul feminin de la Roland Garros a demonstrat că rezultatele neașteptate apar mult mai des decât în trecut (Sakkari, cap de serie 17, a fost cel mai bine clasată sportivă prezentă în semifinale).
Vă propunem trei jucători care, la o primă vedere, nu ar fi consideraţi cu mari şanse să ajungă în fazele superioare la All England Club, dar care au argumente suficiente pentru a produce surpriza.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 9 ORE
https://i.eurosport.com/2017/07/15/2127664.jpg

Jucători care pot surprinde la Wimbledon 2021

Marin Cilic
Cilic, finalistul din 2017 al turneului de la Wimbledon, vine după un sezon slab de zgură, ieșind încă din primele tururi la 4 din cele 5 turnee la care a participiat pe această suprafață. Cu toate acestea, sezonul de iarbă a început perfect pentru croat, fiind neînvins în sezonul actual pe această suprafață. Astfel, Cilic a mai adăugat un titlu în palmares, trofeul de la Stuttgart, turneu de-a lungul căruia a eliminat jucători buni, precum Shapovalov sau Auger- Aliassime.
În prezent, croatul evoluează la Londra, competiție pe care a câștigat-o în 2018. Se va confrunta în turul trei cu De Minaur, după ce a trecut în două meciuri intense de lui Ofner și Fognini.
Cele mai bune performanțe ale carierei sale au venit la turneele de hard si iarbă, astfel că rezultatele slabe de pe zgură nu își pun foarte mult amprenta așteptărilor create pentru Wimbledon. Cu o finală pierdută în 2017 în fața lui Federer, Cilic va veni cu dorința de a cuceri titlul, iar meciurile bune făcute până acum pe iarbă îi oferă încredere și, cu siguranță, va fi un adversar greu de învins.
Jack Draper
Puștiul de 19 ani va avea șansa să participe la turneul de la Wimbledon, grație unui wildcard primit din partea oragnizatorilor. Clasat pe locul 309, tânărul are un parcurs neașteptat în cadrul turneului de la Londra, unde se luptă pentru un loc în semfinală cu Cameron Norrie, locul 41 ATP.
Psihicul este una dintre armele puternice ale englezului, câștigând meciuri grele împotriva unor jucători importanți.Tânărul a trecut în primul tur al turneului de favoritul trei, Sinner, cotinuând cu eliminare prematură din competiție a lui Bublik- jucător cu perfomanțe bune pe această suprafață.
Cu toate că la turneul de la Wimbledon va fi pentru prima dată când Draper va juca meciuri de cinci seturi, dezavantaj mare în fața jucătorilor cu experiență, englezul a dat dovadă de rezistență fizică și psihică în meciurile de până acum, ceea ce îi oferă încredere.
Jack Draper va fi, cu siguranță, un jucător important pe tabloul principal de la Wimbledon, care îi va pune în dificultate chiar și pe veteranii tenisului.
https://i.eurosport.com/2019/07/08/2634776.jpg

Urmează un nou turneu feminim cu rezultate imprevizibile?

Nici turneul fetelor nu se lasă mai prejos, iar surprizele vor continua, probabil, și după Roland Garros. Deși favorite la câștigare turneului sunt jucătoarele de top, precum Barty, S. Williams sau Halep, despre care se crede că vor impreisona pe iarba londoneză, pe tabloul principal vor exista și alte jucătoare cu potențial la cucerirea trofeului.
Coco Gauff, tânăra de doar 17 ani, care a făcut meciul carierei sale la Wimbledon în 2019, învingând-o pe Venus Williams, promite un parcurs impresionant la turneul londonez de anul acesta. Jucătoarea americană a avut un an bun, cu rezultate, mai ales pe zgură, impresionante.
Cu o victorie la Perna, o finală la Roma, pierdută în fața lui Swiatek și sferturi la Roland Garros, Gauff va avea un joc bun pe iarbă londoneză, unde a demonstrat că poate face rezultate surprinzătoare, chiar și în fața unor jucătoare importante.
Gauff vine la Wimbledon fără a participa la vreun turneu de pregătire, ceea ce va reprezenta un minus pentru americancă, însă se va acomoda rapid, jucând pe una dintre suprafețele sale preferate. Absența lui Naomi Osaka vine ca un avantaj pentru tânără, fiind eliminată astfel o potențială adversară puternică.
Coco Gauff a delcarat în nenumărate rânduri că turneul de la Wimbledon este special pentru ea, fiind locul unde s-a făcut remarcată pentru prima dată, astfel că va veni motivată să cucerească trofeul în acest an.
Turneul de la Wimbledon 2021 este transmis în direct şi în exclusivitate pentru România de Eurosport şi Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 13 ORE