În 2020, Rafael Nadal nu a lăsat loc de surprize la Roland Garros, turneu a cărui istorie a rescris-o deja cu litere de aur. Ibericul, cel mai mare jucător de zgură din istorie, a cucerit anul trecut al 13-lea său titlu la Open-ul francez, după ce l-a învins în marea finală pe marele lui rival și lider mondial, Novak Djokovic.
Nu numai că a ajuns la un număr de-a dreptul impresionant de titluri câștigate la un singur turneu, dar a și egalat recordul absolut al lui Roger Federer, 20 de titluri de Grand Slam, cele mai multe de acest tip în tenisul mondial masculin. Nadal a fost necruțător: 6-0, 6-2, 7-5 după două ore și 41 de minute de joc. Nole, considerat de mulți cel mai bun tenismen din istorie grație cifrelor sale impresionante, nu a avut nicio șansă la ediția de anul trecut de la Roland Garros.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 19 ORE

Se întâmpla pe 11 octombrie 2020: Nadal îl învingea fără drept de apel la Roland Garros pe Djokovic

Pentru a patra oară în carieră (2008, 2010, 2017 și 2020), "Regele Zgurii" se încorona la Paris fără set cedat și devenea primul om cu 100 de victorii pe zgura de la Paris, statistici de-a dreptul incredibile, pe care cu greu va reuși cineva să le doboare în viitor. Acela a fost episodul 56 din cadrul confruntărilor dintre Nadal și Djokovic, una dintre cele mai aprinse rivalități din câte au existat în tenisul mondial masculin.
Chiar dacă experții anticipau la acel moment o bătălie lungă și echilibrată, Nadal a fost într-o formă de joc fantastică și nu i-a lăsat adversarului său nicio șansă. Cu doar două greșeli neforțate în primul set, Nadal a reușit după 48 de minute să câștige toate cele șase game-uri în fața lui Djokovic. Un 6-0 cum se mai regăsise și în startul finalei din 2019, de la Roma, la ultimul meci direct pe zgură dintre cei doi. Nadal nu a scăzut ritmul, iar dintre primele 12 game-uri disputate, el își adjudecase 11. La finalul primelor două seturi, sârbul ajunsese la 30 de greșeli neforțate, spaniolul la 6, cu 21 lovituri câștigătoare.
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213850.jpg
Răspunsul lui Nadal la scurtele adverse a devenit din ce în ce mai bun. După ce ibericul a reușit break la zero în setul doi, trecând în avantaj la 3-2, Djokovic a adunat toată determinarea din Sparta și până în Atlantida, pentru a salva imaginea dezolantă lăsată. Sârbul a strâns racheta mai ferm în pumn la serviciu, a urcat calitatea lansării și a reușit să preia, din mers, cu agresivitate sporită, controlul în schimburi.
A recuperat break-ul, a bubuit tușele, însă Nadal nu și-a pierdut cumpătul. S-a sprijinit în serviciu în cele mai importante momente, a contrat și s-a apărat eroic, iar cu o determinare caracteristică a ridicat din nou nivelul, producând un nou scurt-circuit în mintea sârbului, care s-a curentat din nou în momentul în care mingea sa a ratat tușa la 5-5 și a sucombat. Ferm, Nadal a închis meciul, cu as, al patrulea în partidă.
https://i.eurosport.com/2020/10/11/2912164.jpg
Cu 31 de lovituri câștigătoare și 14 greșeli neforțate, în timp ce contorul lui Djokovic în această rubrică a încremenit abia la 52. Rafael Nadal nu s-a mai aruncat pe spate la final. A căzut doar în genunchi, pe zgura favorită. După cea mai clară corecție administrată lui Novak Djokovic într-un meci pentru trofeu în Slam-uri. După un meci care l-a făcut pe sârb să spună că - asta e forța Regelui.
Cu doar câteva luni mai târziu, Novak Djokovic și-a luat revanșa în fața lui Nadal chiar pe zgura lui preferată, la Roland Garros. Sârbul s-a impus în semifinalele ediției din 2021 pentru a întrerupe seria incredibilă a lui Nadal. 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2 în favoarea lui Nole, care mai apoi reușea să câștige și finala în fața lui Stefanos Tsitsipas în 5 seturi fantastice. După Roland Garros, Djokovic ajunsese la 19 titluri majore, iar la Wimbledon a reușit să-i egaleze pe marii săi rivali, Federer și Nadal.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
ACUM 20 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30