Diagnosticat cu sindromul Muller-Weiss în 2005, lui Nadal medicii i-au transmis la vremea respectivă că nu are șanse mari să facă tenis de performanță. Un caracter incredibil, "Matadorul" nu a ținut cont de sfaturile doctorilor și a trecut prin dureri cumplite, uneori, doar pentru a se bucura de sportul care i-a oferit atâtea bucurii: tenisul. La peste un deceniu și jumătate, Rafa a doborât aproape toate barierele în sportul alb, fiind cel mai titrat tenismen din istorie.
Ultimele luni au contribuit din plin la schimbarea etichetării ibericului. Dacă până acum era văzut cel mai mare luptător din tenis și era respectat de toți pentru asta, acum tot mai multe voci îl consideră GOAT-ul din sportul său.
Trei dintre cei mai buni jucători din lume au declarat săptămâna trecută, în timpul Indian Wells, că Nadal e cel mai bun din istorie. Ultimul, chiar Taylor Fritz, cel care a profitat de accidentarea spaniolului pentru a-și trece în cont primul Masters al carierei.
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 23 MINUTE
"A fos o onoare să împart terenul cu Nadal într-o finală de Masters 1000. Vorbim de unul dintre cei mai mari jucători din istorie, dacă nu cumva de cel mai mare. E un vis pe care îl aveam în copilărie și, la un moment dat, credeam că va rămâne doar un vis", a spus Fritz, numărul 8 mondial, potrivit tennisworldusa.org.
Anterior, înainte de semifinale, Andrey Rublev, care a fost în adolescență mare fan Nadal, a fost întrebat de un ipotetic ultim act cu marele campion iberic. Răspunsul?
"Rafa e cel mai bun jucător din istorie, e capabil să facă totul pe teren. E o plăcere să te uiți la el și să te bucuri de tenisul pe care îl oferă", a spus Rublev, înainte de semifinalele de la Indian Wells.
CITEȘTE ȘI:
RAFA NADAL, PRINTRE OAMENII DIN SPATELE SUCCESULUI LUI IGA SWIATEK. POLONEZA A DEZVĂLUIT CUM A AJUNS LA NIVELUL ACTUAL

Până și "inamicul" Nick Kyrgios s-a convins că Nadal e cel mai mare

Cel care a surprins cel mai mult cu declarațiile superbe la adresa lui Nadal a fost Nick Kyrgios.
Cei doi nu au avut niciodată o relație apropiată, fiind exponenții unor valori antagonice. Rafa simbolizează munca și dedicarea, în timp ce Nick este un reprezentant al sportivului care mustește de talent, dar care pune aproape mereu distracția înaintea muncii.
Cu toate că în trecut a făcut aluzii că Rafa s-ar dopa și a declarat că pentru el Federer este GOAT-ul în tenis, rebelul Kyrgios s-a răzgândit, văzându-l la rândul său pe Nadal fără adversar în lupta pentru "cel mai bun din istorie".
"Credeam, sincer să fiu, că eu voi fi cel care-i va încheia seria de victorii . Am simțit că am jucat bine și că am făcut totul bine, exact cum îmi plănuisem. Totul funcționa. Dar la 5-4, 30-15, nu știu cum mi-a scăpat din mână. Pur și simplu am revăzut acel punct din nou și din nou, și din nou, și din nou, și din nou, și din nou, și tot nu-mi dau seama.
Rafa e un campion veritabil. Știi, cred că avem un respect enorm unul pentru celălalt. La fileu ne-am spus unele cuvinte, cuvinte pe care pot să le simt. Ne respectăm foarte mult, e un jucător al naibii de bun. Cred că e cel mai mare din toate timpurile acum.
Nu am spus niciodată vorbe urâte la adresa lui Rafael Nadal. Am avut câteva comentarii despre el, el mi-a răspuns cu alte comentarii. Dar o astfel de rivalitate e bună pentru sport. Sunt Nick Kyrgios și sunt un rival de-ai lui Rafael Nadal!
La asta visezi încă din copilărie, să joci împotriva lui Nadal, cu o asemenea emulație în jur. Nu am văzut ca vreun alt meci să genereze atâta emulație. De fiecare dată când jucăm unul împotriva celuilalt, mass-media o ia razna", a declarat Kyrgios, conform ATP.
Nadal nu va participa la Miami, turneu transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player, pregătindu-se pentru sezonul de zgură, unde vizează să câștige Monte Carlo, Roma, Madrid și Barcelona. Dar, cel mai important obiectiv al primăverii va fi, fără îndoială, Roland Garros, unde vrea să pună mâna pe al 22-lea Grand Slam al carierei.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM O ORĂ