Cameron Norrie a câștigat weekend-ul trecut cel mai important trofeu din carieră, impunându-se în finala turneului de la Indian Wells în fața lui Nikoloz Basilashvili în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-1.
După succesul din California, britanicul de pe locul 15 ATP a declarat că Emma Răducanu l-a inspirat prin rezultatele bune pe care le-a obținut la US Open, unde a cucerit primul său titlu de Grand Slam din carieră.
"Vreau să spun că a fost absolut incredibil ceea ce Emma Răducanu a făcut la New York, să treacă prin meciurile din calificări și apoi să elimine fiecare adversar pe care l-a avut, fără să piardă vreun set.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
A face asta la o vârstă atât de fragedă și cu acel tip de încredere, de parcă deținea terenul la fiecare meci, a fost extrem de impresionant. Cu siguranță le va da sportivelor care sunt în clasamentul WTA unde era ea înainte de US Open multă încredere și multă motivație.
Am fost inspirat de triumful ei la New York, deoarece este un rezultat imens pentru tenisul britanic. Acest lucru va determina o mulțime de copii să înceapă să joace tenis aici, acasă, în Marea Britanie", a declarat Norrie pentru Sky Sports.

Emma Răducanu vine la Cluj-Napoca alături de un nou antrenor

Emma Răducanu s-a despărțit de Andrew Richardson după victoria la US Open, iar găsirea unui alt antrenor nu a fost deloc o misiune ușoară. Sportiva din Marea Britanie de origine română își dorește un antrenor cu experiență la nivel de Top 20, care să o ajute să se dezvolte, care are tot feedback-ul necesar pentru a atinge noi culmi în circuitul WTA.
Campioana de la US Open privește către Transylvania Open, turneu la care va participa săptămâna viitoare, cu probabilitatea de a avea un antrenor de probă. Ea va lucra în aceste zile cu Esteban Carril, spaniolul care a transformat-o pe Johanna Konta într-o jucător de talie mondială. Antrenorul a început să lucreze cu sportiva din Marea Britanie când era în afara Top 100 și a ajutat-o să ajungă pe locul 10 WTA, înainte de a se despărți la sfârșitul anului 2016. În respectivul sezon, Konta a fost votată și cea mai bună jucătoare a anului.
Carril, în vârstă de 44 de ani, nu a excelat ca jucător, dar și-a câștigat o reputație bună ca antrenor. El a avut o colaborare îndelungată și cu Asociatția britanică de tenis, iar recent a colaborat cu Katie Swan.
După câștigarea titlului la US Open și despărțirea de Andrew Richardson, au fost vehiculați mai mulți posibili antrenori ai Emmei Răducanu. Inclusiv numele lui Darren Cahill a fost rostit, după despărțirea de Simona Halep. Cert este că sportiva în vârstă de 18 ani a fost la Indian Wells cu Jeremy Bates, antrenor din cadrul asociației britanice de tenis.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Reacția ATP, după ce Norrie s-a plâns că Djokovic s-a calificat pe nedrept la Turneul Campionilor
01/11/2022 LA 19:26