Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic a câștigat duminică seara al șaselea titlu la Roma, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în minimum de seturi, scor 6-0, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc. Acesta este primul titlu cucerit de Novak Djokovic în 2022.
Djokovic a trecut la Roma de Karatsev, Wawrinka, Auger-Aliassime, Ruud și Tsitsipas, fără a ceda set. Acesta este cel de-al 38-lea titlu Masters cucerit de sârb în carieră, un record absolut. Următorul este Rafael Nadal, cu 36.Nole este de asemenea cel mai vârstnic campion de la Roma, la 34 de ani, 11 luni și 23 de zile, depășindu-l pe Nadal, care se impunea în 2021 având 34 de ani, 11 luni și 13 zile. În plus, Novak Djokovic deține acum 87 de titluri în carieră.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
ACUM O ORĂ

Novak Djokovic, primul în clasamentul "turneelor mari" câștigate în ATP

Cu ocazia câștigării titlului de la Roma, Novak Djokovic și-a sporit avantajul față de cei mai mari rivali ai săi, Rafael Nadal și Roger Federer. Sârbul deține acum 63 de titluri pe care ATP le consideră cele mai importante, în timp ce spaniolul are 58, iar elvețianul 54. Aceste turnee sunt evident, cele de Grand Slam, Turneul Campionilor și turneele din categoria Masters 1000, dar și medalii la Jocurile Olimpice.
Novak Djokovic are 20 de titluri de Grand Slam, 5 titluri la Turneul Campionilor și 38 de turnee Masters în palmares. Rafael Nadal, de cealaltă parte, are 21 de titluri de Grand Slam, o medalie de aur la Jocurile Olimpice (simplu), 0 titluri la Turneul Campionilor și 36 de titluri Masters în palmares. Roger Federer, în final, are 20 de titluri de Grand Slam, 6 titluri la Turneul Campionilor și 28 de titluri Masters în palmares.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Djokovic, provocat la Wimbledon de un jurnalist: "Te-a motivat să-l bați pentru că e australian?"
ACUM 8 ORE