A doua jucătoare a lumii, Simona Halep, va evolua la turneul amical organizat la Winners Club, în Cluj, în perioada 2-5 iulie. Este primul turneu de după pandemie la care-și va face apariția campioana en-titre de la Wimbledon. Cea mai bună tenismenă din România și-a anunțat prezența la primul turneu de după pauza generată de pandemie, urmând să joace chiar în România.
Simo va evolua într-un meci de dublu mixt, alături de Horia Tecău. Perechea pe care cei doi o vor întâlni este formată din Marius Copil și jucătoarea care se va impune la Winners Open. La competiția găzduită în Cluj-Napoca vor participa 6 jucătoare din România: Irina Begu, Jacqluine Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru și Georgia Crăciun. Turneul se va desfășura sub forma a 2 grupe a câte 3, urmând ca jucătoarele clasate pe primele 2 poziții să se întâlnească apoi în semifinale. Ultimul act al turneului este programat pe 5 iulie.

Primele meciuri de la Winners Open

Tenis
"Mesajul secret" al lui Federer pentru Nadal. Roger a explicat cel mai intens moment al retragerii
ACUM 12 MINUTE
În primul meci de la Winners Open, Irina Bara s-a impus în fața Andreei Crăciun, scor 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 42 de minute de joc. În cea de-a doua partidă a zilei, Miriam Bulgaru a învins-o în mod surprinzător pe Jaqueline Cristian, scor 6-4, 3-6, 10-5, după aproape două ore de joc.
În meciul cu numărul 3, Gabriela Ruse a învins-o pe Andreea Crăciun, scor 6-3, 6-4, după o oră și 19 minute de joc. La ora redactării acestui articol, Irina Begu o conduce pe Miriam Bulgaru cu scorul de 7-5.

Tot ce trebuie să știi despre Winners Open

Înaintea revenirii oficiale a circuitului de tenis WTA și ITF, reprezentantele noastre pășesc din nou pe terenul de zgură pentru prima competiție cu premii după lunile de pauză. Winners Open, turneu amical programat la Cluj în 2-5 iulie 2020, a reușit să atragă 6 nume de top din tenisul feminin românesc. Irina Begu, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun și Miriam Bulgaru au confirmat participarea la evenimentul sportiv. Câștigătoarea va pleca acasă cu 10.000 de dolari și va avea șansa să joace duminică (5 iulie, ora 16.30) un meci amical de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.
Winners Open va avea loc la Winners Sports Club din Cluj-Napoca, baza sportivă cu cel mai bun teren de zgură din Transilvania. Toate meciurile vor fi transmise live pe pagina de Facebook Sports Festival, alături de interviuri în exclusivitate cu jucătoarele. Accesul publicului la eveniment va fi restricționat, astfel că iubitorii sportului alb sunt încurajați să își susțină favorita urmărind transmisiunile live.

Condiții de top pentru participanții la Winners Open

Organizatorii Sports Festival și Winners Sports Club pregătesc pentru jucătoare circuite diferite de acces în incinta bazei sportive, pază pentru a restricționa accesul publicului, dezinfecție constantă zilnic, va fi limitată interacțiunea dintre jucătoare și personal și se vor lua toate măsurile de siguranță. Jucătoarele, staff-ul și personalul vor fi încurajați de asemenea să respecte măsurile recomandate de siguranță și distanțare. În plus, meciurile se vor juca cu personal tehnic redus, doar un arbitru de linie și cel de scaun, copiii de mingi vor purta mănuși iar jucătoarele își vor lua singure prosoapele. Mingile se vor schimba la 7 și la 9 game-uri și vor fi dezinfectate cu lampă UV.
Patrick Ciorcilă, manager-ul turneului: “Industria sportivă și cea de evenimente din România au nevoie de susținere, acum mai mult ca niciodată. Am depus eforturi să organizam acest eveniment în condiții speciale, pentru a readuce jucătoarele pe teren. Susținerea și prezența echipei olimpice de tenis a României - Simona Halep și Horia Tecău, împreună cu Marius Copil, ne validează inițiativa. Bineînțeles, vom fi extrem de atenți la toate măsurile impuse de lege, astfel încât evenimentul să se deruleze în condiții de maximă siguranța pentru jucătoare și pentru toți cei implicați în organizarea lui.”
Tenis
Îngrozitor: Zverev s-a reaccidentat și ar putea lipsi enorm din circuit
ACUM 2 ORE
Parma Ladies Open
Irina Begu - Ana Bogdan, duel 100% românesc pentru un loc în semifinale la Parma
ACUM 11 ORE