Novak Djokovic a câștigat anul acesta patru titluri și ediția inaugurală a ATP Cup (Australian Open, Dubai, Cincinnati și Roma) și a încheiat al șaselea sezon al lui pe primul loc în clasamentul ATP. În acest moment, sârbul este la trei titluri de Grand Slam distanță de marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Aceștia din urmă au câte 20 de titluri majore, în timp ce Nole are 17.
Totuși, sârbul a înregistrat în ultimele două luni o scădere vizibilă de formă, iar antrenorul lui, Marian Vajda, a explicat motivul pentru care elevul lui nu s-a putut menține la cel mai înalt nivel, așa cum făcuse până acum: "Novak a obținut anul acesta o performanță incredibilă, deoarece a reușit să încheie al șaselea lui sezon pe primul loc, e o realizare fantastică. Și-a îndeplinit obiectivul pe care și l-a stabilit la începutul anului. El are o viziune clară asupra recordurilor pe care vrea să le doboare în viitoare, știe ce face și are un plan pentru tot", a spus Vajda pentru presa din Serbia.

Marian Vajda, despre scăderea de formă înregistrată de Novak Djokovic

Tenis
Novak Djokovic a anunțat unde va mai juca în 2021! Ce a spus despre participarea la Australian Open
ACUM 5 ORE
"Cred că Nole a obținut rezultate bune chiar și după reluarea sezonului. Eram puțin îngrijorat de modul în care va reveni, de cum va gestiona perioada în care a fost infectat cu coronavirus. Când am ajuns în cantonamentul din Marbella el era într-o formă fizică foarte bună. Apoi s-a întâmplat nefericita întâmplare la US Open și nu a mai putut înainta acolo, deși avea șanse foarte bune.
Apoi s-a impus la Roma, iar la Roland Garros s-a descurcat admirabil până în ultimul act. În finală a fost frig și mult vânt. Mulți au spus că aceste condiții sunt favorabile lui Novak, însă nu prea l-au ajutat. Rafa a fost fantastic în finală, a avut o adâncime remarcabilă în lovituri. Novak nu s-a simțit bine pe teren, acest lucru a fost vizibil. Mi-a părut rău de al treilea set fiindcă acolo a fost mult mai bun decât în precedentele două", a mai spus Vajda.
Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport de la turneele de tenis în 2020.
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
ACUM 6 ORE
Tenis
Novak Djokovic revine în circuit, după finala pierdută la US Open! Anunțul lui Filip Krajinovic
IERI LA 17:35