Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev, campion la Los Cabos! Reacția fabuloasă a rusului când a primit trofeul

Nicu Savin

Publicat 07/08/2022 la 08:07 GMT+3

Daniil Medvedev a câștigat turneul ATP 250, după ce l-a învins în finală pe Cameron Norrie, scor 7-5, 6-0. Acesta este primul titlu obținut de liderul mondial în acest sezon.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev și-a respectat statutul de favorit și a câștigat turneul de la Los Cabos (Mexic), după ce a trecut în finală de Cameron Norrie, campionul en-titre. Rusul a avut probleme numai în primul set. La 5-4 pentru el, pe propriul serviciu, liderul mondial a irosit două mingi de set consecutive și Norrie a reușit apoi break-ul, egalând la 5.
Acel moment putea fi unul cheie al partidei, dar Medvedev a dat dovadă de o forță mentală incredibilă și a câștigat ulterior toate game-urile până la final. Rusul s-a impus cu 7-5, 6-0, după doar o oră și 21 de minute de joc, adjudecându-și astfel primul trofeu din acest sezon și al 14-lea al carierei.

Daniil Medvedev, reacție hilară când a primit trofeul

În momentul decernării trofeului, Medvedev a stârnit amuzament în tribune. "Cred că tocmai am câștigat Cupa Mondială, nu?", a spus rusul, făcând referire la faptul că trofeul semăna oarecum cu cel acordat câștigătoarei Campionatului Mondial de fotbal.
În urma victoriei de la Los Cabos, Medvedev și-a consolidat poziția de lider mondial, dar cursa de apărare a acestei poziții abia acum începe. Rusul are multe puncte de apărat în perioada următoare, deoarece anul trecut a avut rezultate fabuloase pe hardul american, câștigând la Toronto și US Open și făcând semifinale la Cincinnati.
Pentru a fi sigur că va fi lider mondial la începerea US Open, Medvedev trebuie să ajungă în cel puțin o semifinală la următoarele două turnee: Montreal și Cincinatti, ori să atingă faza sferturilor la fiecare dintre ele. În caz contrar, rusul nu va mai fi la mâna lui, ci va depinde de ce face Carlos Alcaraz. Ibericul trebuie totuși să câștige unul dintre Mastersurile din perioada următoare și să ajungă cel puțin în finală la celălalt pentru a ajunge lider ATP.
La turneul de la Montreal, Medvedev va avea un debut dificil. După un prim tur liber, rusul s-ar putea duela în turul secund cu Nick Kyrgios, un jucător aflat într-o formă de vis. Australianul va juca în prima rundă contra argentinianului Sebastian Baez, tenismen care nu excelează pe hard.
Până atunci, Kyrgios mai are de jucat finala de la Washington, unde s-a calificat după ce a trecut de suedezul Michael Ynmer, scor 7-6 (4), 6-3. Adversar în ultimul act îi va fi Yoshihito Nishioka, care l-a învins surprinzător în a 2-a semifinală pe Andrey Rublev, scor 6-3, 6-4.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo