Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, abordare neașteptată a faptului că e noul număr 3 mondial: "Înseamnă mult, dar…"

Irina Aldea

Publicat 19/02/2024 la 13:47 GMT+2

Jannik Sinner a câștigat toate meciurile disputate în 2024 și e, începând de azi, noul număr 3 mondial, un moment istoric pentru tenisul italian. Totuși, italianul a declarat la Rotterdam că noua poziție ocupată în ierarhia mondială este "doar un număr".

Jannik Sinner, Rotterdam

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, cap de serie numărul 1 şi recent învingător la Australian Open, a câştigat duminică turneul ATP 500 din oraşul olandez Rotterdam după ce l-a învins pe australianul Alex De Minaur, cu 7-5, 6-4, în finala acestei competiţii dotate cu premii totale de 2.134.985 de euro.
Jannik Sinner, locul 4 ATP, este neînvins de la începutul acestui an, în care a reuşit 15 victorii consecutive, şi a ajuns la 12 turnee câştigate în cariera sa. El s-a impus în toate cele şapte meciuri disputate până acum împotriva lui Alex De Minaur. Sinner e noul numărul 3 mondial, după Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz, devenind italianul cel mai bine clasat în istoria ATP.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner, abordare neașteptată a faptului că e noul număr 3 mondial

Victoria împotriva lui Griekspoor din semifinalele de la Rotterdam a certificat și faptul că Sinner îl va depăși pe Medvedev, devenind primul italian din istorie care devine nr. 3 mondial, un obiectiv care părea mult prea îndrăzneț în urmă cu 365 de zile. Deși recunoaște că înseamnă mult, Sinner nu se lasă impresionat de un obiectiv pe care e conștient că-l poate doborî:
"Cu siguranță înseamnă foarte mult pentru mine și pentru Italia. Așa cum am spus întotdeauna, cel mai important lucru este să mișcăm tenisul italian într-o direcție în care tot mai mulți copii să înceapă să joace, să reprezinte pentru ei un exemplu. Asta da, are o greutate mai mare, dar faptul că urc pe locul 3 mondial… în cele din urmă e doar un număr", a transmis Sinner în Olanda.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo