Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner rescrie istoria tenisului din Italia. Premieră de la introducerea clasamentului ATP

Andrei Nicolae

Actualizat 17/02/2024 la 22:37 GMT+2

Jannik Sinner s-a calificat în finala turneului de la Rotterdam, primul la care a luat parte după ce a devenit campion la Australian Open. Grație victoriei din penultimul act contra lui Tallon Griekspoor, jucătorul de 22 de ani va urma să ocupe locul al treilea în ierarhia mondială, o premieră all-time pentru tenisul italian de la introducerea clasamentului ATP.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Jannik Sinner a scris o nouă pagină de istorie pentru tenisul italian, odată cu participarea sa la turneul de la Rotterdam. La primul turneu după triumful de la Australian Open, jucătorul de 22 de ani s-a calificat în această seară în finala competiției, după ce s-a impus în fața unui favorit al publicului olandez, Tallon Griekspoor.
Sinner nu a avut deloc probleme contra batavului și a câștigat cu 6-2, 6-4, la capătul unei ore și 19 minute de joc. În urma acestui rezultat, italianul și-a asigurat o performanță remarcabilă, și anume intrarea în Top 3 ATP.
Jannik îl va devansa pe Daniil Medvedev în clasamentul mondial și va avea ocazia să urce pe ultima treaptă a podiumului mondial încă de luni, dacă va cuceri titlul de la Rotterdam. Chiar dacă nu se va impune în finala turneului din Olanda, Sinner va urca oricum pe locul al treilea după turneul de la Doha, deoarece Medvedev a câștigat anul trecut titlul, astfel că nu va avea ocazia să câștige vreun punct de pe urma competiției din Qatar. De cealaltă parte, italianul nici nu a participat anul trecut la Doha, astfel că orice punct este binevenit.
Citește și:

Sinner, primul italian din Top 3 ATP, de la inaugurarea clasamentului ATP

Odată cu accederea în ultimul act de la Rotterdam, Sinner a ajuns la 8270 de puncte în clasamentul live ATP, în timp ce Medvedev are 8265, astfel că devansarea sa este iminentă, fie că vorbim despre ziua de luni, fie despre săptămâna viitoare, după turneul de la Doha.
Prin această performanță, Sinner scrie din nou o pagină pentru tenisul italian, devenind primul jucător din "cizmă" care să intre în Top 3 ATP de la inaugurarea clasamentului mondial. Italia va deveni astfel a 23-a țară care să aibă un sportiv pe podiumul mondial, Statele Unite având cei mai mulți, 12 la număr.
Sinner se va lupta pentru șansa de a ocupa încă de luni locul 3 ATP cu Alex De Minaur (11 ATP). Finala de la Rotterdam va avea loc duminică, de la ora 16:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo