Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea s-a oprit în optimi la Adelaide! Ons Jabeur s-a impus în două seturi în fața româncei

Alex Masgras

Publicat 05/01/2023 la 14:03 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA 500 de la Adelaide, după ce a fost învinsă de Ons Jabeur. Românca a pierdut un prim set echilibrat la tiebreak, după care a cedat fără drept de apel, scor 1-6, setul secund.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea (45 WTA) a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Adelaide. Românca a fost învinsă de Ons Jabeur, numărul 2 mondial, scor 6-7(3), 1-6, la capătul unei partide care a durat o oră și 19 minute.
În primul set, partida a fost extrem de echilibrată, cu nu mai puțin de patru break-uri. Setul a ajuns în cele din urmă la tiebreak, acolo unde Jabeur a început foarte bine, cu două minibreak-uri, ducând rapid scorul la 4-0. Finalista de la Wimbledon din 2022 a dus scorul la 6-1, iar după două mingi de set salvate de Sorana, Jabeur a închis primul set cu 7-3 în tiebreak.
Citește și:

Ons Jabeur a învins-o pe Sorana Cîrstea în optimile turneului WTA 500 de la Adelaide

Tiebreak-ul din primul set s-a dovedit a fi decisiv în economia partidei, deoarece Sorana nu a reușit să mențină același nivel și în setul secund. Jabeur a făcut break-ul în primul game pe serviciul Soranei din setul secund, care nu a mai reușit să revină la fel ca în primul set. După un nou break realizat la 4-1, Jabeur a închis setul pe propriul serviciu și a obținut calificarea în sferturile de finală.
În sferturi, Ons Jabeur o va întâlni pe Marta Kostyuk. Numărul 69 WTA din Ucraina a trecut în optimi de Elena Rybakina, scor 6-7(5), 6-2, 6-3.
Pentru prezența în optimile de finală de la Adelaide, Sorana Cîrstea va primi 55 de puncte în clasamentul WTA.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo