Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a pierdut primul meci de la revenirea în Australia! Cum au reacționat fanii la intrarea sa în arenă

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/01/2023 la 12:44 GMT+2

Novak Djokovic a pierdut primul său meci de la revenirea în Australia, după scnadalul de anul trecut. Sârbul a făcut pereche cu Pospisil în turneul de la Adelaide, iar publicul l-a aclamat atunci când și-a făcut apariția în arenă.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Novak Djokovic a pierdut primul său meci disputat în Australia după scnadalul de anul trecut, legat de vaccinarea anti-Covid, care l-a împiedicat să fie prezent la Australian Open. Sârbul a făcut pereche cu Vasek Pospisil la turneul de la Adelaide, însă cei doi au fost eliminați încă din primul tur.
Fostul lider mondial și partenerul său au cedat în trei seturi în fața perechii formate din Tomislav Brkic și Gonzalo Escobar, scor 4-6, 6-3, 10-5. Suporterii au doborât recordul de asistență de pe Show Court Arena și l-au aclamat la scenă deschisă pe Djokovic la intrarea sa pe teren, iar la finalul partidei, jucătorul și-a făcut timp pentru a acorda câteva autografe.
Brkic și Escobar au luptat extraordinar și au reușit să salveze 6 din cele 7 mingi de break ale adversarilor, impunându-se la capătul unei ore și 29 de minute. Djokovic și Pospisil au evoluat la un nivel foarte ridicat în setul secund, pe care l-au și câștigat, însă au cedat în tie-break-ul care a decis câștigărorii.
În ciuda faptului că lucrurile nu au mers conform planului pentru Djokovic pe teren, câștigătorul a 21 de turnee de Grand Slam s-a bucurat de o primire călduroasă la revenirea în Australia. Sârbul, campion de 9 ori la primul turneu de Grand Slam al anului a fost ovaționat, iar fanii i-au cântat numele de mai multe ori pe parcursul partidei.
Citește și:

Novak Djokovic a sperat să fie primit bine în Australia

Prezent la World Tennis League, în Dubai, la finalul anului trecut, Djokovic a vorbit despre faptul că nu știe cum va fi primit în Australia după scandalul în care a fost implicat acum un an. Totuși, fanii au dat dovadă că sârbul le-a rămas la inimă, în ciuda deportării sale din cauza faptului că nu a fost vaccinat.
"Întotdeauna încerc să dau tot ce am mai bun, așa că vom vedea. De-a lungul anilor pot spune că am fost foarte norocos să am starturi bune de sezon în Australia și recunosc că ador să joc aici.
După ceea ce s-a întâmplat la începutul anului 2022, sper că voi fi primit bine pentru că acest lucru mă ajută să joc tenis la cel mai bun nivel", a spus Djokovic la finalul anului trecut.
Djokovic va juca și în proba de simplu la Adelaide. În această noapte, el îl va înfrunta pe francezul Constant Lestienne, numărul 65 ATP. În cazul unui succes, Quentin Halys va fi cel pe care îl va înfrunta în turul 2.
Australian Open se vede în săptămâna 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo