Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e în semifinale la Adelaide, după un meci complicat cu Shapovalov! Super-duel pentru sârb în continuare

Irina Aldea

Publicat 06/01/2023 la 14:34 GMT+2

Novak Djokovic, al cincilea jucător al lumii, s-a calificat vineri în semifinalele turneului de 250 de puncte ATP de la Adelaide.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

În prezent aflat pe locul 5 ATP, Novak Djokovic a obținut vineri calificarea în semifinalele turneului de 250 de puncte ATP de la Adelaide. Marele campion sârb a trecut în sferturile de finală de canadianul Denis Shapovalov, aflat pe locul 18 ATP. Nole s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 56 de minute de joc, obținând victoria carierei cu numărul 1034.
Aceasta a fost a opta victorie a lui Djokovic în fața lui Shapovalov din tot atâtea meciuri disputate unul împotriva celuilalt. În setul inaugural, sârbul a avut nevoie de doar un break pentru a se desprinde decisiv, break obținut în cel mai bun moment, la 5-3. Setul secund părea să fie la îndemâna lui Nole, mai ales la scorul de 3-1, însă Shapovalov a revenit în meci până la scorul de 4-4, acolo unde sârbul a făcut break pentru a servi apoi pentru calificarea în penultimul act.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, victorie cu Shapovalov și super-duel în semifinale la Adelaide: cu Medvedev

Până acum, Djokovic a trecut la Adelaide de Lestienne, Halys și Shapovalov, fără a ceda niciun set, însă în penultimul act îl așteaptă un test foarte important: Daniil Medvedev. Aceasta va fi a treia oară când cei doi se vor întâlni în ultimele 4 luni. La scorul general, sârbul conduce cu 8-4 la confruntările directe cu rusul care i-a refuzat îndeplinirea "Calendar Grand Slam" în 2021.
Dacă în prima semifinală se vor duela Novak Djokovic cu Daniil Medvedev, în cea de-a doua confruntare din penultimul act se vor întâlni Sebastian Korda și Yoshihito Nishioka. Acesta este singurul turneu de pregătire al lui Novak Djokovic înainte de primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, competiție la care nu a fost lăsat să participe la începutul anului trecut și pe care a câștigat-o de nouă ori în carieră.
Australian Open se vede în săptămâna 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo