Criteriile pentru calificarea la Jocurile Olimpice au în vedere participarea la un eveniment din Fed Cup, în ultimii 4 ani și o clasare între cele mai bune jucătoare ale lumii. Sori nu le îndeplinea: din Fed Cup s-a retras oficial acum 3 ani, dar nu jucase din 2018 sub tricolor, iar poziția ocupată în clasament e 66.

Federația a obținut derogare pentru ca Sorana Cîrstea să fie la Jocurile Olimpice

În presă au apărut tot felul de variante fără legătură cu realitatea, mulți susținând că Ion Țiriac ar fi făcut lobby pentru ca româncei să i se permită să fie prezentă la Tokyo. Nimic mai fals, susține George Cosac. Federația a fost cea care a luat atitudine, ca urmare a startului excelent de 2021 avut de Cîrstea. Astfel, s-a obținut o derogare și, dacă până la finalul lui iunie Sorana nu coboară mai jos de locul 80 WTA, ea va fi prezentă la Jocurile Olimpice.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
ACUM 16 ORE
"Domnul Țiriac n-are absolut nicio implicare. Nici n-a știut, habar n-avea de asta. Nu există niciun aranjament, cu Federația Internațională nu te joci! Am discutat asta în Comitetul Director. Am văzut performanțele Soranei de la sfârșitul anului trecut și din startul actualului sezon și am decis să facem o adresă prin care să obținem această derogare, chiar dacă n-a jucat în ultimii ani la Fed Cup. Vor accepta că n-a jucat Fed Cup, dar, în primul rând, ea trebuie să aibă clasamentul necesar pentru a fi pe tablou. Ar trebui să fie în primele 80 de jucătoare ale lumii", a explicat George Cosac pentru Gazeta Sporturilor.
Sorana Cîrstea se pregătește de primul tur la Miami, acolo unde are o misiune ușoară, în compania Katrinei Scott (16 ani, 443 WTA, beneficiară a unui wild-card).
Sorana Cîrstea a avut un start de an foarte bun, reușind sferturi la Melbourne (după ce a trecut de Belinda Bencic) și turul 3 la Australian Open (unde a eliminat-o pe Petra Kvitova).
În prezent pe 66 WTA, Sorana e depășită de doar două românce: Simona Halep, marea noastră campioană fiind pe locul 3 WTA și Patricia Țig (63 WTA).
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
ACUM O ZI
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
IERI LA 18:22