Anastasia Potapova, adversara din turul 1 de la Cincinnati a Simonei Halep, și Anna Kalinskaya s-au plâns de o spectatoare care se afla în tribune cu un steag ucrainean. Femeia a sfârșit prin a fi alungată din tribune fără să fi făcut nimic. Puține lucruri ne mai surprind în 2022, însă momentul cu pricina a fost într-adevăr ciudat. O spectatoare pe nume Lola a fost implicată într-o controversă inutilă doar pentru că a ales să poarte pe umeri un steag al Ucrainei.
În timpul primului set al meciului din calificări dintre rusoaicele Anna Kalinskaya și Anastasia Potapova, cele două jucătoare s-au simțit vizate de prezența unei fane din tribune, iar una dintre tenismene i s-a plâns arbitrei de scaun, Morgane Lara, de ceva ce se întâmpla în tribune. Ea a arătat spre o femeie care purta în spate un steag ucrainean. Aceasta, pe nume Lola, purta, de asemenea, un vinok, o coroană florală tipică pentru Ucraina. Se pare că cele două jucătoare nu s-au simțit deloc bine văzând-o pe acea spectatoare cu steagul ucrainean, iar una dintre jucătoare (jurnaliștii prezenți la fața locului nu precizează care din ele) a mers la arbitru și s-a plâns de ea, decizia luată de oficialul din scaun fiind de necrezut.
Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
IERI LA 12:25
CITEȘTE ȘI:

Controversă uriașă la meciul dintre Potapova (adversara Simonei Halep de la Cincinnati) și Kalinskaya

Arbitra de scaun s-a întors către Lola, care stătea în tribune fără să spună absolut nimic, și i-a spus că nu este "frumos" să fie într-un astfel de meci cu un steag ucrainean. Lola nu s-a abținut din a da replica și i-a transmis lui Morgane Lara că ceea ce nu era frumos era invadarea unei țări. În acel moment, agenții de securitate au intrat în acțiune și au rugat-o pe Lola să părăsească tribunele, altfel vor chema poliția.
Mai mulți spectatori care asistau la cele întâmplate i-au luat apărarea Lonelei, susținând că aceasta nu a făcut nimic rău, dar paznicul a rămas ferm și a insistat din nou ca ea să plece. Lola a sfârșit prin a părăsi tribunele împreună cu o prietenă, care este ucraineancă, iar când părea că totul s-a terminat aici, disputa a continuat.
Un membru al securității turneului de la Cincinnati s-a apropiat de Lola și i-a transmis că există un regulament care interzice steagurile mai mari de 18x18 inci. Întrucât al ei îl depășea, ea a cerut să părăsească incinta cu steagul și să-l lase în altă parte. Lola a fost însoțită de agenții de securitate până la mașina ei, unde a trebuit să lase steagul în portbagaj, pentru a se întoarce în incintă. Presa din SUA transmite că problema inițială pentru una dintre tenismene nu a fost dimensiunea steagului, ci steagul în sine.
Pe rețelele de socializare, acest incident a stârnit sute de comentarii din partea oamenilor care nu pot înțelege de ce jucătoarea în cauză s-a plâns că cineva poartă steagul ucrainean, dar și cum a fost posibil ca nici arbitrul de scaun și nici oficialii turneului să nu o susțină pe femeie și să ajungă să o forțeze să scoată steagul din incintă.
Meciul dintre Simona Halep și Anastasia Potapova e programat în această noapte, de la ora 00.00. Duelul poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
29/09/2022 LA 11:02
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
28/09/2022 LA 07:46