Novak Djokovic își dorește foarte mult ca tenisul din Serbia să aibă un viitor și după ce se va retrage din activitate. Fostul număr 1 mondial le-a pus la dispoziție tinerilor jucători cele mai bune condiții la Novak Tennis Center.
Mai mult decât atât, sârbul îi sprijină financiar pe cei mai promițători jucători, așa cum este cazul lui Hamad Medjedovic. Tatăl jucătorului de 19 ani a vorbit despre ajutorul primit de la unul dintre cei mai buni jucători de tenis din toate timpurile.
Născut în 2003, Medjedovic a avut diferite probleme anul trecut, cea mai gravă fiind infectarea cu o formă severă de Covid-19 care l-a ținut departe de teren timp de trei luni, pierzând și 10 kg în tot acest timp.
Tenis
Patrick Mouratoglou, încântat de atmosfera creată de fani după victoria Simonei Halep la Toronto
ACUM 5 ORE
Cu toate acestea, Djokovic și Novak Tennis Center au avut grijă de el în continuare, iar Eldin Medjedovic, tatăl lui Hamad, a vorbit despre sprijinul financiar, mental și social oferit de marele campion:
"Țin minte a doua conversație pe care am avut-o cu Novak, vorbeam despre ce pași trebuie să parcurgă Hamad în cariera sa. Novak îmi prezenta mai multe idei legate de jocul lui Hamad. Țin minte că i-am spus: «Nole, scuze, dar lucrurile acestea costă foarte mult». Iar el a continuat să vorbească despre antrenori, despre ce vom face. Mi-a spus: «Tot ce trebuie să facă Hamad este să muncească din greu, de restul mă voi ocupa eu». I-am spus iar: «Nole, costă foarte mult».
În acel moment, Novak mi-a spus: «Edo, nu fac asta pentru bani. Eu fac bani în altă parte, rolul meu aici este să ajut. Ce fel de om aș fi dacă nu aș ajuta oamenii care merită ajutați, care iubesc tenisul și care, mai mult de atât, obțin rezultate bune?» Stăteam pur și simplu și a adăugat: «Știi ce vom face? Într-o zi, când Hamad va reuși, tu vei lua pe cineva sub aripa ta și îl vei ajuta în același mod»", a declarat Eldin Medjedovic pentru Sportal.
Citește și:

Djokovic i-a plătit cheltuielile lui Medjedovic sezonul trecut

La începutul lunii iulie, Medjedovic a câștigat primul său titlu Challenger, la Luedenscheid, în Germania. Jucătorul care se află în prezent pe locul 259 ATP a învins în drumul său către trofeu jucători precum Nicolas Jarry sau Marco Cecchinato, jucători experimentați în circuitul masculin.
Chiar dacă titlul lui Medjedovic a venit înaintea partidei sale cu Tim van Rijthoven din optimile de la Wimbledon, Djokovic și-a găsit timp să îl felicite pe tânărul de 19 ani:
"Vă vine să credeți cine a fost primul care m-a felicitat? Novak! Când am luat telefonul, am văzut că mesajul vocal are mai mult de un minut. Este o legendă pentru că este mereu disponibil pentru un sfat. Chiar vrea să ajute și știe cum să asculte", a spus și Hamad pentru sursa mai sus menționată.
Sezonul trecut, Novak Djokovic a plătit toate cheltuielile lui Medjedovic, de la antrenori, până la hoteluri, bilete de avion sau fizioterapeuți:
"Nu am cheltuit nimic, ceea ce nu e puțin lucru în lumea tenisului, dimpotrivă. Imaginați-vă, cel mai bun jucător din lume îmi sună copilul să se antreneze înaintea sezonului. E ca și cum Messi sau Ronaldo ar spune: «Hai să jucăm fotbal» sau «Să îmi spui dacă ai nevoie de ceva». Lucrurile acestea sunt atât de rare în ziua de azi. Mulțumesc lui Dumnezeu că încă mai există oameni cărora nu le pasă de bani, ci de partea umană a lucrurilor", a mai spus tatăl lui Hamad Medjedovic.
National Bank Open
Simona Halep a intrat în istoria Rogers Cup. Bornele atinse, odată cu victoria de la Toronto
ACUM 6 ORE
National Bank Open
Prima reacţie a lui Haddad Maia, după ce a pierdut finala de la Toronto, în faţa Simonei Halep
ACUM 7 ORE