Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei sunt antreprenori independenţi. Ei își plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi staff-ului lor, în timp ce veniturile lor depind de numărul de meciuri câştigate.
Anularea competițiilor i-au transormat pe jucătorii de tenis în șomeri de lux și există pericolul ca aceștia să renunțe de tot la sportul alb, neavând cum să se mai susțină în condițiile anulării turneelor.
Sofia Shapatava, o sportivă clasată în afara Top 300 WTA, a dezvăluit pentru CNN cât de greu îi e să supraviețuiască financiar în această perioadă și a lansat un scenariu sumbru.
Fotbal
Fotbalistul care l-a urât pe Zidane cu toată ființa: "Am mers în baie și am fumat 250 de țigări!"
11/04/2020 LA 09:32
Sportiva din Georgia a câștigat anul acesta 2900 de dolari din premii, în condițiile în care susține că ar avea nevoie de 200.000 de dolari pentru a își putea susține sezonul la modul profesionist.
"În lume sunt 100 de jucători care nu simt presiune financiară: cei din top 50 ATP și WTA. Dar în total sunt 3000 de jucători! Daca 50% dintre jucători renunță din cauza acestei crize, tenisul nu cred că va supraviețui.
În timp ce acești sportivi de top sunt grozavi pentru promovarea sportului, încă mai sunt în lume 96,5% de alți jucători. Este foarte important. E nevoie de noi pentru a susține acest sport", a afirmat Shapatava pentru CNN.

WTA încearcă să le sprijine pe jucătoare

WTA a luat o decizie de ultim moment și a hotărât să se implice în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și să le sprijine pe jucătoarele din partea inferioară a clasamentului; acele jucătoare care se întrețin foarte greu în criza provocată de pandemia de coronavirus. Astfel, pe perioada în care sezonul competițional va fi oprit, jucătoare din clasamentul WTA vor primi lunar câte 2.500 de dolari, potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii americani de la Tennis World USA.
Acest venit are menirea de a le ajuta în special pe jucătoarele mai slab clasate. În ultima perioadă au fost trase numeroase semnale de alarmă din partea mai multor personalități importante de pe scena sportului alb care au atras atenția asupra aspectului financiar. Tenismenele mai slab clasate trăiesc strict din banii câștigați la turnee, astfel că veniturile lor au dispărut cu totul din peisaj după anularea celor mai multe turnee din calendarul competițional.
Tenisul este al cincilea cel mai popular sport de pe planetă, 1 miliard de oameni urmărind anual competițiile.

Iată lista celor mai urmărite sporturi din lume, în 2019

  • 1. Fotbal - 3,5 miliarde de telespectatori
  • 2. Cricket - 2,35 miliarde
  • 3. Baschet - 2,35 miliarde
  • 4. Hockey - 2,2 miliarde
  • 5. Tenis - 1 miliard
  • 6. Volei - 900 de milioane
  • 7. Tenis de masă - 900 de milioane
  • 8. Baseball - 500 de milioane
  • 9. Rugby - 410 milioane
  • 10. Fotbal American - 400 de milioane
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM 3 ORE