Vara anului 1987 îi va rămâne mereu în memorie tehnicianului Simonei Halep. Nu pentru că ar fi obținut vreo performanță deosebită, ci pentru că a trecut printr-un moment înfricoșător, în trenul care îl ducea din capitala Franței în Olanda, unde urma să participe la turneul de la Rotterdam.
Alături de Cahill, în tren se mai aflau trei alți jucători de tenis: Anthony Emerson, fiul legendarului Roy Emerson, Mark Woodforde și Desmond Tyson.
Cei patru au fost abordați în timpul călătoriei de un grup de hoți, unul dintre aceștia scoțând cuțitul și îndreptându-l spre Mark Woodforde. Extrem de calm, Anyhony Emerson a dat dovadă de un umor care poate nu s-ar fi justificat, judecând după cirmunstanțe.
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 10 ORE
"Ăla nu e un cuțit, prietene. Aceasta (n.r.racheta) e o armă adevărată", i-a spus Emerson unuia dintre hoți, scoțând din husă racheta.

Darren Cahill, despre episodul din tren

În cele din urmă, hoții i-au deposedat pe jucătorii de tenis de bunuri, dar în cele din urmă aceștia au fost prinși de autorități, sportivii contribuind din plin cu date importante pentru finalizarea anchetei.
La peste 30 de ani distanță, Cahill a rememorat episodul și s-a amuzat, deși cu siguranță în acele momente a trecut prin stări total opuse.
"Îmi amintesc acea călătorie cu trenul. Anthony nu mai e cu noi, a încetat din viață, dar a fost un om de nota 10, precum tatăl său. Cred că Mark a fost amenințat cu cuțitul. În orice caz, în acea perioadă călătoreai, dormeai și mâncai cât mai ieftin posibil pentru a economisi bani", a povestit Darren Cahill.
Până să ajungă un tehnician atât de renumit și să o ajute pe Halep să ajungă numărul unu în lume și să cucerească Roland Garros, Cahill a fost un jucător destul de bun de tenis.
El a cucerit 3 titluri la simplu și 13 la dublu, ajungând până pe locul 22 ATP (aprilie 1989). Cea mai bună performanță a sa la simplu într-un turneu de Grand Slam e semifinala de la US Open 1988. La dublu, a reușit chiar o finală la Australian Open (1989).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Mesajul lui Mouratoglou după prima victorie a Simonei Halep la Roland Garros! "Un meci special"
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Spectatori de 5 stele la meciul lui Halep din turul 1 la Roland Garros! Cine a urmărit-o pe Simona
ACUM 12 ORE