Tenis

"Ăla nu e un cuțit, prietene. Asta e armă adevărată". Cahill și-a amintit cum a fost jefuit în tren

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Darren Cahill

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
18/05/2020 la 13:22

Darren Cahill și-a adus aminte de o întâmplare teribilă, petrecută în urmă cu 33 de ani, în trenul în care călătorea de la Paris la Rotterdam.

Vara anului 1987 îi va rămâne mereu în memorie tehnicianului Simonei Halep. Nu pentru că ar fi obținut vreo performanță deosebită, ci pentru că a trecut printr-un moment înfricoșător, în trenul care îl ducea din capitala Franței în Olanda, unde urma să participe la turneul de la Rotterdam.

Alături de Cahill, în tren se mai aflau trei alți jucători de tenis: Anthony Emerson, fiul legendarului Roy Emerson, Mark Woodforde și Desmond Tyson.

Tenis

Darren Cahill, în ziua în care trebuia să înceapă Roland Garros: "Ca o lovitură în stomac"

IERI LA 14:07

Cei patru au fost abordați în timpul călătoriei de un grup de hoți, unul dintre aceștia scoțând cuțitul și îndreptându-l spre Mark Woodforde. Extrem de calm, Anyhony Emerson a dat dovadă de un umor care poate nu s-ar fi justificat, judecând după cirmunstanțe.

"Ăla nu e un cuțit, prietene. Aceasta (n.r.racheta) e o armă adevărată", i-a spus Emerson unuia dintre hoți, scoțând din husă racheta.

Darren Cahill, despre episodul din tren

În cele din urmă, hoții i-au deposedat pe jucătorii de tenis de bunuri, dar în cele din urmă aceștia au fost prinși de autorități, sportivii contribuind din plin cu date importante pentru finalizarea anchetei.

La peste 30 de ani distanță, Cahill a rememorat episodul și s-a amuzat, deși cu siguranță în acele momente a trecut prin stări total opuse.

"Îmi amintesc acea călătorie cu trenul. Anthony nu mai e cu noi, a încetat din viață, dar a fost un om de nota 10, precum tatăl său. Cred că Mark a fost amenințat cu cuțitul. În orice caz, în acea perioadă călătoreai, dormeai și mâncai cât mai ieftin posibil pentru a economisi bani", a povestit Darren Cahill.

Până să ajungă un tehnician atât de renumit și să o ajute pe Halep să ajungă numărul unu în lume și să cucerească Roland Garros, Cahill a fost un jucător destul de bun de tenis.

El a cucerit 3 titluri la simplu și 13 la dublu, ajungând până pe locul 22 ATP (aprilie 1989). Cea mai bună performanță a sa la simplu într-un turneu de Grand Slam e semifinala de la US Open 1988. La dublu, a reușit chiar o finală la Australian Open (1989).

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

"Așa sunteți voi, românii!". Ce l-a surprins pe Darren Cahill cel mai mult la Simona Halep

22/05/2020 LA 07:48
Tenis

Ce echipă ar fi susținut Darren Cahill într-o finală Fed Cup România – Australia

21/05/2020 LA 15:48
Subiecte asemănătoare
TenisSimona Halep
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe