Carlos Alcaraz continuă să obțină rezultate incredibile în tenisul mondial. Sportivul în vârstă de doar 18 ani a scris duminică un alt capitol de neuitat în cariera sa, câștigând titlul turneului ATP 500 de la Barcelona.
După victoria în fața lui Pablo Carreno Busta, Alex Corretja a cerut ca Alcaraz să nu mai fie comparat cu Rafael Nadal, precizând că tânărul va ajunge să doboare toate recordurile și să fie liderul clasamentului ATP.
"Știm cu toții că comparația dintre Nadal și Alcaraz va exista. Cred că cel mai important lucru pentru Carlos este să stea departe de aceasta. Trebuie doar să continue pe drumul său. Este normal să fie subiectul unor comparații între situații și clasamente și rezultate pentru că dacă ajungi în top 10 în aceeași zi, după ce ai câștigat același turneu, fiind spaniol, e o mare coincidență.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 15 ORE
Așa funcționează karma și ceva important se va întâmpla. Sunt sigur că va depăși carierele legendelor tenisului spaniol, cele care nu sunt ale lui Rafa. Nadal este o altă dimensiune, este ceva diferit. Deci, lăsăm asta deoparte pentru moment. Sunt, însă, 100% sigur că Alcaraz va deveni numărul 1 în lume, că va câștiga un turneu de Grand Slam și că va distruge toate recordurile noastre", a declarat expertul Eurosport.

TOP 5 puncte de la Barcelona, turneu unde Alcaraz a rescris istoria tenisului

Citește și:

"Alcaraz e printre favoriții de la Roland Garros"

Alex Corretja a vorbit și despre modul în care Carlos Alcaraz l-a impresionat în turneul de la Barcelona, amintind de capacitatea spaniolului de a lucra constant la cele mai mici detalii pentru a se îmbunătăți.
"Când vorbește după meciuri, poți vedea că are atât de multă încredere, este convins că poate învinge pe oricine din lume. Nu contează suprafața sau turneul. Acest lucru este foarte important dacă vrei să devii unul dintre cei mai mari. Când a câștigat semifinala împotriva lui Alex De Minaur, vorbea cu Juan Carlos Ferrero, antrenorul său, despre meci și despre acele detalii pe care le avea de îmbunătățit pentru finală.
Așadar, când ieși pe teren și ești capabil să joci așa cum a făcut-o el, o faci pentru că știi că ești puternic fizic și că variația jocului tău îi pune în dificultate pe adversari. În acest moment, nu prea există nicio slăbiciune în jocul lui. Se mișcă bine, lovește bine, are un serviciu suficient de bun pentru zgură. Poate juca drop shot-uri, backhand-ul lui funcționează și se apără foarte bine.
Deci, cum îl învingi pe Alcaraz în momentul de față? Este dificil", a adăugat Corretja, care a prefațat și turneul de la Roland Garros, spunând că Alcaraz este unul dintre favoriții la cucerirea trofeului.
"Sper că Rafa va putea juca și că se va îmbunătăți. Novak Djokovic s-a descurcat incredibil săptămâna trecută și a reușit performanța de a ajunge în finala Serbia Open. Desigur, Andrey Rublev este într-o formă de zile mari. Stefanos Tsitsipas va fi, de asemenea, grozav la Roland Garros. Dar nu am nicio îndoială că Alcaraz va fi printre cei cinci favoriți la a câștiga titlul.
Are nevoie doar de puțin timp, puțin de răbdare pentru a vedea cum joacă în următoarele două săptămâni. Și atunci nu am nicio îndoială că va fi foarte greu de învins pentru că va zbura și se va gândi că o poate face", a conchis expertul Eurosport.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 18 ORE
Internazionali BNL d'Italia
TOP 5 puncte de la Roma. Schimburi fabuloase între cei mai buni tenismeni din lume
IERI LA 05:44