Alexander Zverev (4 ATP) nu va participa la ediția din acesst an a Cupei Davis, după ce jucătorul din Germania nu a participat nici la ediția din 2019. Acesta nu este fanul noului format al Cupei Davis, care propune un sistem asemănător unei Cupe Mondiale, cu echipele disputând partidele într-o singură locație. În 2019, organizatoarea Cupei Davis a fost Spania, meciurile având loc la Madrid.
În acest an, Cupa Davis va reveni pentru prima oară din 2019, după ce în 2020 nu s-a disputat din cauza pandemiei de COVID. Ediția din acest an se va desfășura însă în trei orașe din Europa: Innsbruck (Austria), Torino (Italia) și Madrid (Spania).
Tenis
Decizie radicală luată de WTA, după dispariția lui Peng Shuai! Anunțul președintelui Steve Simon
ACUM 8 ORE

Zverev nu vrea să audă de noul format al Cupei Davis

Aflat la Viena în această săptămână, Alexander Zverev a vorbit despre neparticiparea sa la Cupa Davis, după ce echipa Germaniei a prezentat jucătorii cu care va juca în acest an. Câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu este de acord cu noul format și consideră că este nevoie de o schimbare.
"Formatul trebuie să se schimbe și îmi mențin această decizie. Sunt o persoană care se ține de cuvânt. Vreau să câștig Cupa Davis, dar vreau să câștig adevărata Cupă Davis", a declarat Zverev la Viena.
Alexander Zverev a jucat timp de patru sezoane pentru echipa Germaniei în Cupa Davis, din 2016, până în 2019. În 2019, acesta a jucat doar în tururile de calificare, fără să participe în grupa mondială de la Madrid.
În acest an, Germania va fi reprezentată la Cupa Davis de Jan-Lennard Struff (53 ATP), Dominik Koepfer (62 ATP) și Peter Gojowczyk (86 ATP) la simplu, în timp ce la dublu vor fi reprezentați de Kevin Krawietz, de două ori câștigător la Roland Garros și Tim Puetz, locul 25 ATP la dublu.
Cupa Davis se va desfășura în perioada 25 noiembrie-5 decembrie 2021.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
După ce au lipsit de la Cupa Davis, Spania nu îi va avea pe Nadal și Alcaraz nici la ATP Cup
ACUM 12 ORE
Tenis
"Va fi sub presiune până la Wimbledon!" Ce sfaturi a primit Emma Răducanu înainte de sezonul 2022
ACUM 15 ORE