Alexander Zverev a declarat că are puține șanse în fața lui Rafa Nadal pe zgură, dar germanul și-a depășit condiția și l-a eliminat pe al 2-lea jucător al lumii în sferturile de finală de la Madrid.
Zverev a făcut un meci aproape perfect, a avut un procentaj de 81% la primul serviciu și a trimis 28 de lovituri direct câștigătoare, impunându-se în final cu 6-4, 6-4, după o oră și 45 de minute de joc.
La final, Zverev s-a declarat foarte entuziasmat de performanța sa, considerând că victoria de azi a fost una dintre cele mai importante din carieră.
Laver Cup
Laver Cup | Europa conduce cu 11-1, după o zi fantastică!
24/09/2021 LA 20:06
"A fost cu siguranță una dintre cele mai mari victorii din cariera mea de până acum. Să câștigi pe zgură împotriva lui Rafa, așa cum am spus, este cel mai greu lucru de făcut în sportul nostru. Cu atât mai mult să o faci în Spania, la el acasă. Este incredibil.", a spus Zverev la finalul disputei de la Caja Magica.

Alexander Zverev - Dominic Thiem, prima semifinală de la Madrid

Zverev a câștigat turneul de la Madrid în 2018 și speră că o va face din nou în acest an. Pentru asta, neamțul trebuie să treacă mai întâi în semifinale de Dominic Thiem, exact omul pe care îl bătea în finală acum 3 ani. Thiem conduce cu 8-2 la confruntările directe, iar ultima întâlnire a fost în finala de la US Open 2020, partidă pe care Zverev a recunoscut că nu a uitat-o.
"Turneul nu s-a terminat și aștept cu nerăbdare să îl înfrunt pe Thiem, care este un alt jucător excelent pe zgură. Toată lumea își amintește finala noastră de la US Open. Încă va fi acolo undeva în mintea mea la meciul de mâine.", a adăugat Zverev.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24